klasa ILCA 6

Uspjeh Vege na Otvorenom prvenstvu Hrvatske: Tedi Leonardelli najbolji jedriličar, Lea Rakovac brončana u U19

| Autor: Nina Hinić
Novi uspjesi pulskih jedriličara (A. PORETTI)

Novi uspjesi pulskih jedriličara (A. PORETTI)


Od petka do nedjelje Val iz Crikvenice bio je domaćin Otvorenog prvenstva Hrvatske u klasi ILCA 6, koja je ujedno i olimpijska klasa za žene. Na Prvenstvu je sudjelovalo 39 jedriličara i jedriličarki iz Hrvatske, Slovenije, Crne Gore, Ukrajine te Turske.

Jedrilo se po laganom levantu, jačine 7-8 čvorova. Od predviđenih 9 jedrenja odjedreno je njih 5, od toga su tri jedrenja odjedrena u petak, a dva u subotu. U nedjelju se, nažalost, uopće nije isplovljavalo zbog preslabog vjetra. U takvim uvjetima tijekom cijele regate dominirale su djevojke. Ukupna pobjednica regate je domaća Ursula Balas iz Vala, drugoplasirana je naturalizirana olimpijka Elena Vorobeva iz Splita, koja je imala isti broj bodova kao i trećeplasirani Puljanin Tedi Leonardelli iz Vege, koji je osvojio i titulu prvaka Hrvatske u konkurenciji jedriličara.

Zapravo, Leonardelli je prvak Hrvatske u kategoriji muških seniora, kod jedriličara U19, kao i prvak u konkurenciji jedriličara U17. On je od drugoplasiranog Splićana Maria Novaka bio bolji za dobrih dvadesetak bodova. U konkurenciji muških U17 drugoplasirani je bio Luka Fatović iz YC Zagreb, a trećeplasirani Vedran Čelić (Vega).

- Jako sam sretan, nisam očekivao ovakav plasman i borbu s Ursulom i Elenom. Čestitam im na medaljama, ovo je bio sjajan vikend za mene i klub, rekao nam je Tedi Leonardelli.

U ženskoj konkurenciji prvakinja Hrvatske među seniorkama je Ursula Balas, dok je u konkurenciji U19 prvakinja Splićanka Petra Marendić iz Mornara, drugoplasirana je crikveničanka Carla de Carina iz Vala, a treća je Puljanka Lea Rakovac iz Vege i ujedno prvakinja među djevojkama U17.

Trener Vege Antonio Poretti prokomentirao je uspjeh svojih jedriličara.

- U Crikvenicu smo otišli bez velikih očekivanja, posebice jer ILCA 6 nije primarna klasa u kojoj jedre. Oni se većinu vremena pripremaju i treniraju u klasi ILCA 4, zato smo jako sretni s osvojenim medaljama, rekao je trener Vege.

Jedriličarima iz Vege ovo je bila dobra priprema za predstojeća europska i svjetska prvenstva. Za samo tri tjedna putuju u Poljsku na Europsko prvenstvo u klasi ILCA 4 te odmah nakon njega putuju za Grčku gdje se jedri Europsko prvenstvo U19 u klasi ILCA 6.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater