JEDRENJE

Prvenstvo Hrvatske u klasi laser 4.7 LEA RAKOVAC PRVAKINJA HRVATSKE DO 16 GODINA

| Autor: Portal GlasIstre.hr

Prošlog je vikenda u Marini Kaštela održano prvenstvo Hrvatske u jedrenju za neolimpijske klase, Laser radial (samo muškarci, budući da je to olimpijska klasa za jedriličarke), Laser 4,7, 420 i Techno 293 (daska za jedrenje). Jedriličari i jedriličarke pulske Vege u klasi Laser 4.7 donijeli su u Pulu tri medalje.

Lea Rakovac je u konkurenciji jedriličarki osvojila brončanu medalju te ujedno postala prvakinja Hrvatske do 16 godina.

- Na prošlogodišnjem prvenstvu Hrvatske bila sam 4. do 16 godina i medalja mi je izmakla za jedan jedini bod. No izvukla sam pouku i ove godine sam se koncentrirala da odjedrim najbolje što mogu, nisam na moru mislila na rezultat. To se na kraju pokazalo kao dobra taktika. Nadala sam se medalji u konkurenciji do 16 godina, a osvojila sam zlato, dok me brončana medalja u ukupnoj konkurenciji malo šokirala, ali i pokazala da smo dobro radili cijelu sezonu, rekla je Rakovac, koja će u konkurenciji do 16 godina nastupati i iduće dvije godine.

Među jedriličarima Massimiliano Rovis se i ove godine našao na postolju, osvojivši brončanu medalju.

- Prošle godine osvojio sam brončanu medalju u kategoriji do 16 godina, a budući da se od ove godine natječem samo u ukupnoj konkurenciji nisam se odmah nadao medalji. U nedjelju se zbog nepovoljnih uvjeta nije održalo natjecanje, što mi je odgovarao s obzirom na to da sam medalju osigurao u subotu, ispričao nam je Massimiliano.

Trener Vege Antonio Poretti nije krio oduševljenje ostvarenim rezultatom.

- Očekivanja su uvijek velika, ali bili smo realni. Očekivao sam da Lea osvoji medalju u mlađoj kategoriji i znao sam da oboje mogu konkurirati za medalju u ukupnoj konkurenciji, ali da ćemo doći doma s tri medalje je iznad svih očekivanja. Uz to svakako treba dodati i dva četvrta mjesta u konkurenciji do 16 koja su osvojili Paola Ćelić i Tedi Leonardelli. Već se okrećemo sljedećim izazovima, prvo nas čeka nastup na susjednom nacionalnom prvenstvu u Sloveniji, nakon toga lokalna pulska regata Zlatna ribica te kriterijska regata u Opatiji, a kao šlag na kraju naša domaća najbrojnija regata Sveti Nikola, zaključio je Poretti.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater