JEDRENJE

Članovi Vege uspješni na kvalifikacijskoj regati klase ILCA: TEDI LEONARDELLI I LEA RAKOVAC POBJEDNICI U OPATIJI

Jako sam zadovoljan jer sam sva četiri jedrenja ušao prvi u cilj. Cijelu regatu bio sam fokusiran i koncentriran kako ne bi napravio pogrešku i izgubio vodeću poziciju, rekao je Tedi Leonardelli. Njegova klupska kolegica Lea Rakovac je regatu završila na drugom mjestu ukupno te prvom u konkurenciji djevojaka

| Autor: Gea DAMJANOVIĆ
USPJEŠAN U OPATIJI - Tedi Leonardelli

USPJEŠAN U OPATIJI - Tedi Leonardelli


Jedriličarski klub Opatija ugostio je proteklog vikenda jedriličare iz Hrvatske, Srbije i Crne gore na kvalifikacijskoj regati za klase ILCA 4, ILCA 6 i ILCA 7. Regata je od velikog značaja jer su se jedriličari borili za što bolji plasman s kojim bi izborili svoje mjesto u reprezentaciji i tako predstavljali boje svoje države iduće godine na svjetskim i europskim prvenstvima u klasi ILCA.

Tri dana jedrenja po jugu jačine 20-tak čvorova završila su s četiri plova, a uvjeti u Kvarnerskom zaljevu išli su za rukom istarskim jedriličarima, posebice Tediju Leonardeliju iz pulske Vege koji je odnio uvjerljivu pobjedu u klasi ILCA 4.

- Jako sam zadovoljan jer sam sva četiri jedrenja ušao prvi u cilj. Cijelu regatu bio sam fokusiran i koncentriran kako ne bi napravio pogrešku i izgubio vodeću poziciju. Ova pobjeda samo je dokaz da se sav trud i žrtva isplate, rekao nam je Tedi Leonardelli, ne krijući svoje zadovoljstvo.

BROJNI PEHARI STIGLI U PULU - Tedi Leonardelli, Lea Rakovac, Katja Rabak i Ana Vitasović

BROJNI PEHARI STIGLI U PULU - Tedi Leonardelli, Lea Rakovac, Katja Rabak i Ana Vitasović

Njegova klupska kolegica Lea Rakovac u stopu ga je pratila i s tri druga ulaska u cilj regatu završila na drugom mjestu. Lea je ujedno pobijedila u konkurenciji djevojka.

- Jak vjetar odgovarao mi je za jedrenje, što sam i pokazala sa ulascima u cilj. U konkurenciji djevojaka bila je konstantna borba jer mi drugoplasirana djevojka nije dala da predahnem i cijelo vrijeme me napadala, međutim uspješno sam se uspjela obraniti zbog čega sam jako sretna, rekla nam je ponosno Lea, učenica pulske gimnazije.

Broncu u konkurenciji djevojka uzela je Leina klupska i školska kolegica Katja Rabak.

- Cijelu regatu imala sam konstantne ulaze i non stop sam se borila sa četvrtoplasiranom djevojkom. Na koncu sam za jedan bod bila bolja i osvojila brončanu medalju na koju sam jako ponosna, rekla nam je Katja Rabak.

Osim u klasi ILCA 4, pulski jedriličari imali su svoju predstavnicu i u klasi ILCA 6, ali je od četiri jedrenja Ana Vitasović imala dvije diskvalifikacije i regatu je završila na 16. mjestu.

- Osvojene medalje samo su nam vjetar u leđa i dokaz da možemo parirati najjačim jedriličarima u Hrvatskoj, a i šire. Sada se ne smijemo opustiti i nemamo vremena za predah jer već idući vikend imamo novu domaću regatu, prokomentirao je Antonio Poretti, trener Vege.

Od petka regata Sveti Nikola

Jedriličarski klub Vega tradicionalno početkom prosinca organizira na pulskim Valsalinama međunarodnu regatu Sveti Nikola, koja je ove godine i 1. Memorijal Vladimir Barbić. Radi se o jednoj od najjačih i najposjećenijih regata za juniorske, kadetske i olimpijske klase u ovom dijelu Europe.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater