KOŠARKA

U utakmici "na nož" pobijedit će koncentriranija momčad

| Autor: Ivica CEROVAC
SAMOBOR PRILIKA ZA ISKUPLJENJE - Nikola Filić (D. ŠTIFANIĆ)

SAMOBOR PRILIKA ZA ISKUPLJENJE - Nikola Filić (D. ŠTIFANIĆ)


Naša prednost definitivno leži u širini klupe, ali jedino ako svatko tko bude igrao, nebitno radi li se o pet ili dvadeset minuta, bude fokusiran na ono što mora napraviti na parketu, rekao je Nikola Filić, bek Pule 1981

Svemu što je lijepo jednom mora doći kraj, pa je tako kraju stigla i pobjednička serija košarkaša Pule 1981 u ovoj sezoni na domaćem parketu. U 11 uzastopnih utakmica, osam u prvenstvu i tri u Kupu Krešimira Ćosića, Dom sportova "Mate Parlov" pokazao se kao neosvojiva tvrđava, a onda je niz prekinut, i to poprilično bolno. U Pulu je stigao splitski Universitas, momčad iz "donjeg doma" Prve lige, i zamrznuo pulene Sandra Nicevića na "minus 29". 

- Završni rezultat definitivno nije realan, ali u konačnici, jedino što je bitno je da smo izgubili, razlika je tu nevažna. Presudila je činjenica da smo lagano ušli u utakmicu, misleći da ćemo bez problema stići do pobjede. To je naš najveći problem koji nas muči ove sezone, to razmišljanje "lako ćemo", a gosti su s druge strane bili "napaljeni", nabili svoj ritam i iskoristili sve što smo im ponudili. Kako je utakmica odmicala, oni su se sve više punili samopouzdanjem, a mi smo im to dozvolili, rekao je Nikola Filić, bek Pule 1981. - Na poluvremenu to još s rezultatske strane nije tako loše izgledalo, jer smo zaostajali tek sedam poena. Početkom treće četvrtine ni mi ni oni nismo mogli zabiti koš, a onda su Splićani "eksplodirali", u tri-četiri minute odvojili se na "plus 17" i potom nas tako razigrani u zadnjoj četvrtini kaznili do kraja.

Ostali su Puljani u ovoj utakmici bez energije koja ih je krasila u prijašnjim domaćim dvobojimaa. Izgledalo je kao da su je izgubili u prethodnom tjednu, koji im je donio dva zahtjevna ogleda daleko od kuće, protiv Splita u četvrtfinalu Kupa Krešimira Ćosića i potom u prvenstvu protiv Dubrovnika.

- Ima momčadi koje igraju i tri puta tjedno, a mi smo za tako nešto morali biti spremni s našim ritmom od dva treninga dnevno. To bi nam trebalo biti dovoljno da u ovoj ligi na planu snage i energije dominiramo. Sigurno su duga putovanja, zahtjevne utakmice i na kraju taj nesretni poraz u Dubrovniku ostavili traga na nama, ali to definitivno nisu razlozi u kojima možemo tražiti alibi za način kako smo odigrali protiv Universitasa, decidiran je Filić. - Prekinuli smo domaći niz, ali ovaj poraz nam mora biti samo dodatna motivacija za ono što slijedi. Dobra stvar je što gore od ovog definitivno ne možemo odigrati, možemo samo biti bolji.

Priliku da pokažu svoje bolje lice Puljani će dobiti već u subotu, kad gostuju kod Samobora, momčadi koju su u prvom dijelu sezone na domaćem parketu svladali rezultatom 89:70.

 

- Momčad je to s kojom smo bodovno poravnati, svladali smo ih u Puli i idemo to probati ponoviti i u Samoboru. Imaju odlične bekove, iskusne igrače koje ćemo morati limitirati i u tome tražiti našu priliku. Bit će to utakmica "na nož", u kojoj će do pobjede stići momčad koja će biti koncentriranija. Naša prednost definitivno leži u širini klupe, ali jedino ako svatko tko bude igrao, nebitno radi li se o pet ili dvadeset minuta, bude fokusiran na ono što mora napraviti na parketu, naglasio je Filić. - Obrana će presuditi. U ovoj ligi do bodova stiže momčad koja napravi bolji posao u obrani. Još uvijek smo na jednoj gostujućoj pobjedi u sezoni, ovo nam je prilika da taj skor poboljšamo.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter