ZAGREB

U subotu "shakedown" na Plešivici

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Zagrijavanjem i isprobavanjem bolida u subotu od 11 sati na Plešivici počinje program 47. izdanje Zagreb Open INA Delta Rallyja u organizaciji AK INA delta koji se između ostalog boduje i za Europski rally trofej.

Unatoč pandemijskim uvjetima tehnički pregled i verifikaciju prošlo je 57 posada iz pet zemalja. Osim što će se natjecati atraktivne hrvatske posade, stigli su i natjecatelji iz Mađarske, Austrije, Češke i Slovenije.

Vozit će se devet brzinskih ispita po obroncima Medvednice, okolicom Jastrebarskog i Hrvatskim Zagorjem.

Program počinje u subotu "shakedownom" od 11,00 do 14,00 h na Plešivici. Prvi brzinski ispit (INA Zagreb) starta u 17,29 h, vozi se tradicionalni atraktivni prolog kod INA-ine zgrade u Novom Zagrebu, nakon čega posade odlaze prema Jastrebarskom gdje voze još dva brzinska ispita, od kojih je jedan noćni.

U nedjelju se vozi još šest brzinskih ispita (Šestine 1, Laz 1, Slejme 1, Šestine 2, Laz 2, Sljeme 2). Prvi nedjeljni starta u 8,59 h, dok je posljednji na rasporedu u 16,04 h.

Dodajmo kako je u čast i sjećanje preminulom glavnom tajniku i predsjedniku AK INA delta Berislavu Čegelju, koji je 1974. godine bio glavni inicijator i pokretač natjecanja koje danas nosi ime ZAGREB OPEN - INA delta rally-ja, organizator relija, odlučio u program uvrstiti posebno natjecanje pod nazivom Memorijal Berislav Čegelj.

Za memorijal će se bodovati rezultati brzinskih ispita 4/7 Šestine 1/2 i 6/9 Sljeme 1/2. Prvoplasirani vozač osvojit će prijelazni pokal "Memorijal Berislav Čegelj“.

INA Delta Rally je od 2016. dio FIA European Rally Trophyja, što znači da se vozi po istim pravilima kao i Prvenstvo Europe. Uvrštavanje utrke u viši rang natjecanja vozačima s najboljim rezultatima otvara se pristup Prvenstvu Europe te konačno i Svjetskom rally prvenstvu (WRC) koje su zaljubljenici u automobilske spektakle ovog proljeća mogli po prvi put uživo pratiti i u Hrvatskoj. Uz europske bodove, ovogodišnji INA Delta Rally bodovat će se za Europski rally trofej, Rally prvenstvo Hrvatske te Otvoreno prvenstvo Zagreba.

Svi sudionici i novinari dužni su se pridržavati epidemioloških mjera koje propisuje Stožer civilne zaštite RH, I imati potvrdu da su se cijepili protiv COVID-19, preboljeli ili imati negativan test ne stariji od 48 sati.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter


Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater