AUTOMOBILIZAM

Uspješna oktanska pretpremijera u okruženju Kanfanara POBJEDA POREČKE POSADE


Sredina veljače i temperatura 19 stupnjeva, idealni i neočekivani uvjeti bili su motiv više za 48 pristiglih posada na drugo izdanje oktanske show manifestacije "Rally day Due Castelli" što se dva dana odvijala u Gambetićima, a potom u okruženju Kanfanara. Bez opterećenja bodovima, užitkom vožnje prvo na sve bolje i kompleksnije uređenoj novoj makadamsko-zemljanoj stazi u Gambetićima nadomak Višnjana, gdje se vozio slobodni "shadown" ono pravo pokazalo se tek na dionicama Lim-Dvigrad i Dvigrad-Barat po kojima se po dva puta vozilo u svakom smjeru.

Talijanske posade dominirale su s izuzetno dobrim voznim parkom pa je malo tko mogao vjerovati da će pobjeda ostati na domaćem terenu. Ali, bračni par Karlo i Klaudia Kovačić iz Poreča poslije osam brzinaca prašnjavim stazama su utrošili 37:19,3 minute, što je bilo punih 1:25,9 minuta brže i bolje od najboljih Talijana, ipak samo drugoplasiranih Massimiliana Cattelana i Diega Chiarela. Svakom od njih pripala je i pobjeda u njihovim klasama, a treći u ukupnom poretku bili su još jedan talijanski par Mariano Longo i Andrea Gugole.

Pored pobjede Kovačića još jedno prvo mjesto ostaje na domaćem terenu, ono u najmanjoj klasi gdje su dominirali Mario Ban i Aleksandra Kovačić (Peugeot 106 Rally). Od 48 vozila na startu do cilja je stiglo njih 33, bilo je tehničkih kvarova, ali i izlijetanja, dosta razbijenog lima i dijelova na vozilima, ali posade su prošle bez ogrebotina. Zanimljivost predstavlja i podatak da je u trećini vozila na suvozačkom mjestu sjedila žena i da su među vozilima na ciljnoj rampi zadržale taj visoki postotak uspješnosti.

Rally Day Due Castelli, pokazalo se, izvrsna je manifestacija za ovo doba godine, organizacijski primamljiva, a vrijednim sportskim zanesenjacima značajnu podršku pružaju pokrovitelji Općina Kanfanar i domicilna Turistička zajednica. (M. KRPAN)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini