PULA POD JEDRIMA

U pulskoj luci održana 18. jedriličarska regata Arena Cup koja je privukla rekordan broj sudionika

Ovo je lijepa regata s rekordnim 51 brodom. Treća je to najjača regata u Istri i na Kvarneru. Imali smo 56 brodova na Brioni Cupu, a i na Full Moonu smo također imali veliki broj sudionika. Od nas su samo Barcolana i Fiumanka brojnije

| Autor: Lara BAGAR
(Snimio Duško MARUŠIĆ ČIČI)

(Snimio Duško MARUŠIĆ ČIČI)


Idilična bonaca jučer ujutro u pulskoj luci nije bila idealna startna pozicija za tradicionalnu jedriličarsku regatu 18. Arena Cup, u organizaciji Jedriličarskog kluba Delfin iz Pule. No, uspjeh je bio više nego očit - ove je godine na regati sudjelovala čak 51 jedrilica u klasi krstaša, što je rekordan broj sudionika do sada.

(Snimio Duško MARUŠIĆ ČIČI)(Snimio Duško MARUŠIĆ ČIČI)

Možda je to nadoknada propuštenih utrka tijekom pandemijskih godina, kakogod, prizor u pulskoj luci razveselio je sudionike iz svih mogućih jedriličarskih kategorija iz Slovenije i s cijelog Jadrana, a stigle su ekipe i s kontinenta, među ostalima i jedriličari iz Zagreba. Veliki, mali, samci, dvojci, sportski - svi su krenuli kada je, kao naručen, oko 10 sati zapuhao maestral od oko 10-ak čvorova koji je bilo taman za pravo lagano i elegantno isplovljivanje iz pulske luke.

Važna regata

Za jedriličare ovo je važna regata jer je posljednja u sklopu sezone "Pule pod jedrima" te je zatvorila sezonu jedrenja u pulskoj luci.

(Snimio Duško MARUŠIĆ ČIČI)(Snimio Duško MARUŠIĆ ČIČI)

"Ovo je jedna lijepa godina s rekordnim 51 brodom. Treća je to najjača regata u Istri i na Kvarneru. Imali smo 56 rodova na Brioni Kupu, na Full Moonu smo također imali veliki broj sudionika.

(Snimio Duško MARUŠIĆ ČIČI)(Snimio Duško MARUŠIĆ ČIČI)

Od nas su samo Barcolana i Fiumanka brojnije. Interes postoji i izvan Hrvatske: na regati sudjeluje oko 15 do 20 brodova iz Slovenije, a sudjeluju i natjecatelji iz Engleske koji žive u Hrvatskoj, ali su prethodno jedrili u engleskim vodama. Regati se pridružio i jedriličar samac iz Njemačke, rekla Sanja Vale Čupić, iz JK Delfin, i sama sudionica regate.

Pjesma i nagrade

Da je regata značajna u lokalnim jedriličarskim vodama govori i podatak da ima i svoju pjesmu koju je napisao i uglazbio glazbenik iz Rovinja - Dino Ruggero, inspiriran prošlogodišnjom regatom.

(Snimio Duško MARUŠIĆ ČIČI)(Snimio Duško MARUŠIĆ ČIČI)

Posebnost je i u tome što će najbrži natjecatelj osvojiti unikatne arene koje je izradila umjetnica i jedriličarka Iva Višković.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter