NOGOMET

TRAŽE SE PRIJAVE ZA LIGU KOJA ĆE TRAJATI JEDNU SEZONU: Formiraju jedinstvenu Treću HNL, da bi je odmah "ugasili"

Ilustracija (M. MIJOŠEK)

Ilustracija (M. MIJOŠEK)


Prvi ovogodišnji bilten Četvrte nogometne lige NS Rijeka osim rasporeda natjecanja u proljetnom djelu sezone, donosi jednu važnu obavijest klubovima. Sukladno kalendaru aktivnosti HNS-a, svi zainteresirani klubovi koji sljedeće sezone žele igrati u saveznom rangu, Trećoj HNL, moraju se držati određenih rokova.

Tako bi već do kraja mjeseca trebali poslati prijavu za nastup, čime i službeno potvrđuju zainteresiranost, a do kraja travnja dužni su dostaviti svu potrebnu dokumentaciju o ispunjenju kriterija za nastup u Trećoj HNL. Krajem svibnja obznanit će se prvo izvješće o ispunjenju kriterija, a konačna odluka o broju klubova i njihova imena biti će objavljena 26. lipnja. To znači da će po starom dobrom običaju ponovo završiti liga, a da klubovi i mjesec dana nakon završetka neće znati u kojem će se rangu natjecati.

Zanimljiva je i izjava Ante Vučemilović-Šimunovića koji će nakon sastanka stručne komisije HNS-a javno obznaniti kako će pet skupina Treće HNL egzistirati samo jednu godinu. Dakle, već sada se zna kako će ukinuti sustav natjecanja koji se još nije ni počeo primjenjivati, odnosno starta tek za šest mjeseci, što je još jedan nonsens HNS-a.

Tko će ulagati u infrastrukturu, administraciju i stručno osoblje te u mlađe kategorije, kada zna da će se liga ukinuti nakon jedne sezone?

Istina, sva ta ulaganja nekom će klubu ostati kako zalog za Treću HNL koja će se igrati u sezoni 2020/2021, ali baš nitko ne zna kako će ta liga izgledati. Sumnjamo da će, primjerice, Otočac, Crikvenica ili Rovinj ulagati u uvjete ove sezone, ako će se izglasati da za dvije sezone bude jedinstvena Treća HNL.

- Odluka o tome što će biti s trećeligaškim rangom nakon sljedeće sezone mora se znati do kraja sedmog mjeseca. Takav je stav HNS-a, jer se klubovi moraju pripremiti za novonastalu situaciju. Izvjesno je kako sigurno neće biti pet trećih liga, jer je to previše za nas, a moguće je da bude i samo jedna, dvije ili opet tri, bio je kratak koordinator HNS–a Neven Šprajcer. (B. VIDULIN)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini