ASTANA

Šah: Remiji vodećih

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


U Astani, glavnom gradu Kazahstana, odigrano je pretposljednje, 10. kolo FIDE Grand Prix turnira šahistkinja u ciklusu 2022.-'23. na kojem sudjeluje 12 igračica iz šest zemalja. 

Odlučene su tri partije, a na vrhu nije došlo do promjene jer su vodeće igračice remizirale. Druga nositeljica Katerina Lagno salonski je remizirala sa Zhasajom Abdumalik, a najveća rejting-favoritkinja Aleksandra Gorjačkina igrala je nešto duže s Aleksandrom Kosteniuk, koja je remizirala ponavljanjem poteza, a po sličnom scenariju remizirala je i Rameshbabu Vaishali s Polinom Šuvalovom.

Jiner Zhu je lako oborila nekorektnu žrtvu figure Aline Kašlinskaje, a Bibisara Assaubajeva je oslabila kraljev položaj i pružila priliku Elisabethi Paehtz da dobije u lijepo vođenom napadu. Zhongyi Tan je protiv Dinare Wagner demonstrirala snagu lovačkog para, a priču je završila rijetkom matnom slikom. 

Rezultati 10. kola: Šuvalova-Vaishali remi, Gorjačkina-Kosteniuk remi, Lagno-Abdumalik remi, Kašlinskaja-Zhu 0-1, Assaubajeva-Paehtz 0-1, Tan-Wagner 1-0.

Poredak prije posljednjeg kola: Lagno 7,5 bodova, Gorjačkina 7, Zhu 6, Kosteniuk 5,5, Kašlinskaja, Tan, Abdumalik i Vaishali po 4,5, Assaubajeva, Wagner, Paehtz i Šuvalova po 4 boda.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum