ZAGREB

Šah - Prvi remi Zdenka Kožula

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


U 4. kolu četvrtog šahovskog Memorijala Krunoslava Hulaka na kojem sudjeluje 165 igrača iz 18 zemalja, među kojima je 12 velemajstora i 15 međunarodnih majstora, najveći rejting-favoriti Zdenko Kožul zabilježio je prvi remi.

U partiji sa srpskim velemajstorom Aleksom Strikovićem vješto se branio u nešto slabijoj poziciji i na kraju remizirao trokratnim ponavljanjem iste situacije.

Sjajnu obranu pružio je i Zagrepčanin Božidar Iveković, koji je žrtvom pješaka došao do dostatne protuigre i prisilio Bugarina Momčila Nikolova na podjelu boda. Ni Grk Vasilios Kotronias nije uspio probiti obranu darovitog Svena Tice, a i Jadranko Plenča osvojio je pola boda protiv Bugarina Ivajla Enčeva.

Pobjede su postigli samo Amerikanac Bryan Smith (nad Leonom Livaićem), koji se tako izdvojio na prvom mjestu, a Slovenac Tim Janželj i Poljak Piotr Nguyen su se pobjedama probili na diobu prvoga mjesta.

Važniji rezultati 4. kola: Striković-Kožul remi, Nikolov-Iveković B. remi, Kotronias-Tica remi, Plenča Jad.-Enčev remi, Smith- Livaić 1-0, Rudolf-Kovačević B. remi, Sai Agni-Janželj 0-1, Bertok-Lalić remi, Nguyen-Biti 1-0, Drnovšek-Pavić remi itd.

Poslije 4. kola u vodstvu je Smith sa 4 boda, a onda slijedi skupina od 11 igrača sa po 3,5 boda.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter


Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater