CHENNAI

Šah: Novi poraz hrvatskih šahista i veliki uspjeh šahistkinja

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


U pretposljednjem, 10. kolu 44. Olimpijade u indijskom gradu Chennaiju muška reprezentacija Hrvatske je poražena od dosta slabijeg Kazahstana s 1-3, a ženska reprezentacija je napravila pravi pothvat 2,5-1,5 pobjedom nad Rumunjskom, ekipom u prosjeku jačom gotovo za 150 rejting-bodova.

Ana Berke je dobila u lijepo vođenom napadu, a Tihana Iveković poslije izvrsne pozicijske igre. Anamarija Radiković je sigurnom igrom osvojila pola boda, a Mirjana Medić nije uspjela spasiti nešto slabiju završnicu. Naši velemajstori loše su počeli meč s momčadi Kazahstana, koja je u prosjeku slabija od Hrvatske gotovo za 100 rejting bodova. Ante Brkić je potpao pod žestok rokadni napad i izgubio bez pravog otpora, a Zdenko Kožul je poslije neshvatljivo slabe igre izgubio završnicu teških figura s pješakom više. Ivan Šarić nije uspio realizirati višak od jednog pješaka u završnici lakih figura, a Marin Bosiočić ni nakon osvajanja dame za topa i figuru nije mogao probiti obrambeni bedem suparnika. 

Rezultati hrvatskih selekcija:
HRVATSKA – KAZAHSTAN (m) 1-3 (Šarić I.-Jumabajev remi, Brkić-Suleymenov 0-1, Kožul-Urazayev 0-1, Bosiočić-Nogerbek remi)
RUMUNJSKA – HRVATSKA (ž) 1,5-2,5 (Bulmaga-Medić 1-0, Sandu-Berke 0-1, Cosma-Radiković remi, Lehaci-Iveković T. 0-1).
Prije posljednjeg kola muška reprezentacija Hrvatske ima 12, a ženska reprezentacija 14 meč-bodova.

(Hina) vkov

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater