PARIZ

Šah - Kvartet na vrhu

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


U glavnom gradu Francuske počela je druga etapa Grand Chess Toura - Rapid & Blitz turnir desetorice elitnih velemajstora, koji će se 9 kola nadmetati u brzom šahu i 18 kola (dvokružno) u brzopoteznom šahu za ukupni nagradni fond od 150 000 američkih dolara.

Pobjednik će osvojiti 37,5 tisuća dolara, drugoplasirani 25, trećeplasirani 20, a ostali će redom na svoj konto upisati 15, 12,5, 10, 9, 8, 7 i 6 tisuća dolara.

Na trodnevnom turniru u brzom šahu igrat će se tempom od 25 minuta za cijelu partiju uz dodatak od 10 sekundi nakon svakog poteza, a pobjeda će donositi 2 boda, remi 1 bod, a poraz 0 bodova.

Na dvodnevnom dvokružnom brzopoteznom turniru (21.-22. lipnja) tempo će biti 5 minuta za cijelu partiju uz dodatak od 2 sekunde poslije svakog poteza, pri čemu će pobjeda donositi 1 bod, remi 0,5 boda, a poraz 0 bodova. Konačni poredak odredit će se na temelju ukupnog broja osvojenih bodova na oba turnira.

Prvog dana odigrana su prva 3 kola turnira u brzom šahu, a najuspješniji su bili Rusi Peter Svidler i Ian Nepomniači, te Amerikanac Wesley So i Armenac Levon Aronian, koji su s po jednom pobjedom i dva remija zasjeli na vrh ljestvice s 4 osvojena boda.

Poredak poslije 3. kola: Svidler, Nepomniači, So i Aronian po 4 boda, Caruana, Vachier-Lagrave i Radjabov po 3, Bacrot i Firouzja po 2, Rapport 1 bod.

Sutra se igraju slijedeća tri kola.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter


Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of