ZAGREB

Šah - Jovanović pobjednik Memorijala Krunoslava Hulaka

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


U dvorani "Ivan Arapović" na Trešnjevci odigran je dvodnevni VI. Memorijal Krunoslava Hulaka u spomen na legendarnog, omiljenog hrvatskog velemajstora, koji nas je napustio u 64. godini života, a slavio je Zoran Jovanović.

Bila je to priredba daleko ispod Hulakovog ugleda i značenja. Ne samo da se sa igre standardnim tempom prešlo na ubrzani tempo od samo 15 minuta po igraču i dodatak od 10 sekundi poslije svakog poteza, nego je i lista od tek 42 sudionika, sa samo tri stranca i osam velemajstora bila daleko ispod svih očekivanja.

Kad se sjetimo da je memorijalni turnir 2016. godine startao sa 183 sudionika iz devet zemalja, među kojima je bilo 14 velemajstora, da je godinu dana kasnije imao čak 201 sudionika iz 14 zemalja i rekordnih 19 velemajstora, onda za ovaj VI. Memorijal Krunoslava Hulaka“ organizator (Zagrebački šahovski savez) zaslužuje kritiku za nemar i nebrigu u održavanju ove svijetle tradicije.

Šesto izdanje Memorijala odigrano je u samo dva dana. Prvoga dana pet, a u nedjelju četiri kola.

Evo konačnog poretka najuspješnijih sudionika: 1.-2. Jovanović i Livaić po 7 bodova, pri čemu je Jovanović imao nešto jači turnir, 3. Brkić 6,5, 4.-8. Lalić, Stević, Palac, Zadravec i Rogić po 6, 9.-12. Bukal, Golubović, Mohr i Janko Havaš po 5.5 bodova itd

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum