ZADAR

Šah - Iznenađenja na startu

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

U hotelu „Kolovare“ počeo je tradicionalni međunarodni šahovski turnir na kojem u glavnoj skupini sudjeluju 52 igrača iz 12 zemalja.

Turnir je solidnog sastava sa 8 velemajstora i 16 međunarodnih majstora, a najveći favoriti su bosansko-hercegovački olimpijac Borki Predojević (2616), Zagrepčanin Zdenko Kožul (2590) i naš reprezentativac Ante Brkić (2576).

Zanimljivo je da je dosta igrača s upravo završenog turnira u Zagrebu „preselilo“ u hotel „Kolovare“. Već na startu dogodilo se nekoliko velikih iznenađenja, koja su nagovijestila vrlo uzbudljiv i neizvjestan turnir. Zagrepčanin Leo Pećnik je sigurnom igrom otkinuo pola boda prvom favoritu Borkiju Predojeviću, nije se očekivao ni remi Darka Dorića s Ukrajincem Danilom Mosesovim.

Ipak najveća iznenađenja priredili su Muhamed Sinanović iz Bosne i Hercegovine i Bugarin Vladimir Dimitrov, koji su skinuli dva velemajstorska skalpa. Sinanović je pobijedio velemajstora Sašu Martinovića, a Dimitrov velemajstora Davora Rogića. Kao kuriozitet navedimo i da su veliki favoriti Zdenko Kožul i Ante Brkić imali vrlo težak posao što pokazuje i činjenica da su posljednji napustili arenu!

Važniji rezultati 1. kola: Pećnik-Predojević remi, Kožul-Dixit 1-0, Antova G.-Brkić 0-1, Šarić A.-Aščić P. 1-0, Sinanović- Martinović 1-0, Yeoh Li-Guttenhaler 1-0, Sai Agni-Stany 0-1, Livaić-Šutković 1-0, Mosesov-Dorić D. remi, Rogić-Dimitrov 0-1 itd.

Odigrat će se 9 kola po švicarskom sustavu natjecanja, a turnir završava već u nedjelju 22. prosinca jer će se sutra odigrati dva kola.


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of