GRAZ

Šah Graz: Remi Livaića, poraz Palca

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

U 4. kolu vrlo jakog međunarodnog šahovskog turnira u Grazu na kojem sudjeluje 185 igrača iz 33 zemlje hrvatski predstavnici zabilježili su remi i poraz.

Leon Livaić je kao crni vrlo sigurnom igrom remizirao s Latvijcem Nikitom Meshovskim, pa je i dalje pri samom vrhu ljestvice s tri i pol boda.

Iako je vodio bijele figure, velemajstor Mladen Palac je protiv grčkog internacionalca Konstantinosa Megaliosa već u otvaranju zapao u teškoće i trošio mnogo vremena. Grk je sustavno pojačavao poziciju i na kraju dobio u finom pozicijskom stilu.

U vodstvu su se izdvojili Rusi Evgenij Vorobiov i Vladimir Burmakin, te Austrijanac Radoslaw Gajek koji je u briljantnom napadačkom stilu pobijedio svog mnogo poznatijeg sunarodnjaka Davida Šengeliju.

 

Važniji rezultati 4. kola:
Froewis-Ševčenko remi, Meshovsk-Livaić remi, Kilgus-Vorobiov 0-1, Burmakin-Tomazini 1-0, Gajek-Šengelija 1-0, Martinez Alcantara-Schwabeneder remi, Istratescu-Poetz 1-0, Menezes-Dragnev 1-0, Palac-Megalios 0-1, Nitin-Novikov 1-0 itd.
Poredak na vrhu poslije 4. kola:
Vorobiov, Burmakin i Gajek po 4 boda, a onda slijedi skupina od 11 igrača sa po 3,5 boda u kojoj je i naš Leon Livaić. Mladen Palac ima 2,5 boda.

 

 


Podijeli: Facebook Twiter
Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom