ZAGREB

Šah - Druga pobjeda Zdenka Kožula

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

U 2. kolu sedmog šahovskog "Turnira mira" što se igra u zagrebačkom hotelu Palace Zdenko Kožul je postigao drugu uzastopnu pobjedu i izdvojio se na vrhu ljestvice.

Sjajnom igrom u završnici protiv Roberta Zelčića uvjerljivo je demonstrirao snagu lovačkog para. Iako je pri prijelazu u završnicu izgubio pješaka, Kožul je prodorom kralja doveo protivnika u težak položaj.

Vratio je pješaka, a onda s jačim lovcem od skakača finom tehnikom realizirao veliku prostornu prednost.

U drugoj odlučenoj partiji Gruzijac Ivan Čeparinov u minijaturi od samo 23 poteza svladao je našeg reprezentativca Hrvoja Stevića. Jednim lijepim taktičkim udarom zaprijetio je osvajanjem figure, a Stević je žrtvom dame pokušao produžiti otpor. No, brzo se uvjerio u uzaludnost pokušaja i potpisao kapitulaciju.

Armenac Hrant Melkumian je kao crni preciznom igrom u topovskoj završnici održao remi protiv Francuza Etiennea Bacrota, a Marin Bosiočić i Mladen Palac remizirali su u jednakoj damskoj završnici.

Austrijanac Markus Ragger i Ukrajinac Vasilij Ivančuk remizirali su u dalekoj završnici nakon ponavljanja pozicije, a Nijemac Liviu-Dieter Nisipeanu i Rus Aleksej Dreev nisu baš bili raspoloženi za borbu jer su se složili na remi nakon samo 15 poteza.

Rezultati 2. kola: Bosiočić-Palac remi, Čeparinov-Stević 1-0, Bacrot-Melkumian remi, Ragger-Ivančuk remi, Nisipeanu - Dreev remi, Kožul-Zelčić 1-0.

Poredak poslije 2. kola: Kožul 2,5 boda, Čeparinov 1,5, Melkumian, Ivančuk, Bacrot, Ragger, Dreev, Zelčić i Palac po 1, Stević, Nisipeanu i Bosiočić po 0,5 boda.


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom