ZAGREB

Predsjednik Milanović razgovarao s predstavnicima Hrvatskog paraolimpijskog odbora

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Predsjednik Republike Zoran Milanović primio je izaslanstvo Hrvatskog paraolimpijskog odbora (HPO) kojeg su činili predsjednik Ratko Kovačić,  dopredsjednici Ana Sršen i Josip Držaić, glavni tajnik Ticijan Komparić te paraolimpijci Anđela Mužinić i Ivan Katanušić.

Predstavnici HPO-a upoznali su predsjednika Milanovića s pripremama za sudjelovanje hrvatskih sportašica i sportaša na predstojećim Paraolimpijskim igrama u Tokiju.

Uz stolnotenisačicu Anđelu Mužinić i atletičara Ivana Katanušića, koji su bili na sastanku, još je sedmero sportašica i sportaša koji su osigurali svoj plasman na Paraolimpijske igre u Tokiju, i to u atletici, plivanju, boćanju i parataekwondou. Osim njih još osam do deset paraolimpijaca mogu izboriti plasman na ovogodišnje Igre, kao i ekipa sjedeće odbojke.

"Činimo sve što je moguće da hrvatskim paraolimpijcima osiguramo optimalne uvjete za plasman i nastup, uključujući i organizirano cijepljenje protiv COVID-19," rekao je predsjednik Hrvatskog paraolimpijskog odbora Kovačić.

Istaknuo je da posebno skrbe o ukupno 55 sportašica i sportaša kako bi imali optimalne mogućnosti za razvoj, napredak i postizanje što boljih rezultata.

Na sastanku se razgovaralo i o važnosti bavljenja sportom za svakodnevni život i rad osoba s invaliditetom. Pri tome je kao poseban problem istaknuta činjenica što djeca s poteškoćama u razvoju nisu uključena u školske programe tjelesnog i zdravstvenog odgoja, te su pozvali na promjenu zakonskih odredbi koje to propisuju. 

Od osamostaljenja Hrvatske, HPO predstavlja paraolimpijski sport u međunarodnim sportskim udruženjima za osobe s invaliditetom, a pod hrvatskom zastavom naši su sportaši s invaliditetom nastupili na sedam ljetnih paraolimpijskih igara i pet Zimskih paraolimpijskih igara, na kojima su do 2020. godine osvojili ukupno 21 medalju - 19 na ljetnim i dvije na zimskim POI.

Uz predsjednika Milanovića na sastanku s predstavnicima Hrvatskog paraolimpijskog odbora sudjelovao je povjerenik Predsjednika za sport Željko Jovanović.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter


Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater