ZAGREB

HPO organizirao internetske radionice za paraolimpijce

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


U vrijeme kada sport u cijelom svijetu stoji zbog  pandemije koronavirusa Hrvatski paraolimpijski odbor (HPO) je u okviru priprema za Paraolimpijske igre u Tokiju 2021. godine za sve svoje sportaše i trenere pokrenuo internetske radionice s posebnim naglaskom na marketinško-komunikacijske aktivnosti, objavio je u četvrtak Hrvatski paraolimpijski odbor.

"U vrijeme kada cijeli svijet nema priliku trenirati u normalnim uvjetima izrazito je bitno biti u kontaktu sa sportašima kako bi se što jednostavnije prilagodili novim i nepoznatim okolnostima. Ovo vrijeme karantene bitno je za naše paraolimpijce iz više aspekata, a osim održavanja fizičke forme ovo je i prilika da svaki sportaš iskoristi vrijeme i da radi na sebi. Upravo zato smo pokrenuli online edukacije o marketinško-komunikacijskim temama, a odaziv sportaša bio je zadivljujući. U razgovoru sa sportašima došli smo i do zaključka kako bismo ovakve aktivnosti mogli uvesti i u naš godišnji plan, budući da su se ponuđene teme i predavači pokazali kao pun pogodak", izjavio je predsjednik Hrvatskog paraolimpijskog odbora Ratko Kovačić. 

 Pandemija, izolacija i odgoda Olimpijskih te Paraolimpijskih igara promijenili su svakodnevicu  svih hrvatskih sportaša, a pogotovo onih koji su svoju formu tempirali upravo za Tokio 2020. Hrvatski paraolimpijski odbor je sukladno tome napravio promjene u planiranim aktivnostima te je dodatno vrijeme iskoristio za pružanje sadržaja koji će svima biti od velike koristi u budućnosti. Tako su u protekla tri tjedna, kroz jednosatne edukacije raznih marketinških stručnjaka, paraolimpijci  direktno iz svojih domova imali pristup edukacijama i time dobili poglede u nove dimenzije svog sportskog života. Na radionicama su obrađene teme kao što je kreiranja osobnog brenda, vođenja društvenih mreža, a radilo se i na objašnjavanju razlike između donacija i sponzorstava.

 "Mi sportaši se često fokusiramo samo na sport i pokušavamo sve ostalo staviti sa strane. Međutim, u ovoj situaciji to nije moguće jer sve ovo što se događa oko nas je puno više od sporta. Na nama je velika društvena i moralna odgovornost da sada ostanemo doma i usporimo širenje virusa, a aktivnosti kao što su radionice za dodatno usavršavanje znanja o komunikacijskim aspektima našeg bavljenja sportom svakako će nam pomoći u karijeri. Za takve stvari često ne stignemo izdvojiti vremena, ali se pokazuju kao izrazito bitne za razvoj svakog sportaša, ali i cjelokupnog paraolimpijskog pokreta", izjavio je paraolimpijac Ivan Mikulić, koji se natječe u  parataekwondou.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater