NEKIM IGRAČIMA ISTJEČE UGOVOR U LIPNJU

OPASNOST ZA ZELENO-ŽUTE U završnicu sezone, ako se nastavi, Puljani mogu ući BEZ ČAK 17 IGRAČA

| Autor: Roberto CAR
Einar Galilea i Antonio Pavić (Milivoj MIJOŠEK)

Klubovi će morati naći načina da s igračima riješe taj problem, osim ukoliko UEFA ne donese novu odluku po tom pitanju. Mi u Hrvatskoj pak očekujemo uputstva iz HNS-a i vjerujem da će se to dogovarati između HNS-a i udruženja nogometaša. Zasad se ti ugovori neće automatski produljiti do završetka sezone, ugovori i dalje traju do tog roka koji je u njima naveden. Jasno mi je da to veliki problem, kojeg će u bliskoj budućnosti trebati riješiti, smatra predsjednik Istre 1961 Branko Devide Vincenti 

Nakon što je krovna europska nogometna organizacija UEFA donijela odluke vezane za kalendar natjecanja do kraja ove sezone, jasne su dvije stvari. Zbog straha od gubitka velike svote novca nastojat će se odraditi sezonu do kraja, odnosno, čim se steknu uvjeti za nastavak igranja, nastojat će se završiti sva nacionalna prvenstva i europska klupska natjecanja. Također, zbog duge stanke za koju se još ne može predvidjeti koliko će trajati, prije nastavka prvenstva morat će se odraditi pripremno razdoblje kako bi igrači mogli spremni ući u nastavak sezone koja će se, očito, igrati po ubrzanom ritmu. Nadamo se ipak ne po onom prijedlogu koji je stigao iz Španjolske po kojem bi se utakmice igrale svakih 48 sati.

 

- Čuo sam i ja za taj prijedlog da se igra svakih 48 sati, ali vjerujem da to neće proći. Odmah se tome usprotivila udruga profesionalnih igrača, tako da nije realno da se to ostvari, rekao je predsjednik Istre 1961 Branko Devide Vincenti, koji je potom kratko prokomentirao odluku UEFA-e. - Donesena odluka je očekivana temeljem stava da se sva prvenstva moraju odigrati do kraja unutar zadanih termina. Ukoliko se situacija s pandemijom koronavirusa smiri u dogledno vrijeme, očekujem da će se ostaviti dva do tri tjedna vremena za pripreme i potom krenuti s utakmicama za bodove, ubrzanim ritmom. U tom će razdoblju biti jako puno posla, posebno za trenersku struku, igrače i kondicijske trenere.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU
Podijeli: Facebook Twiter
Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum