ZADAR

Odbojka: Hrvatska - Argentina 2-3

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Hrvatske odbojkašice odigrale su u petak drugu pripremnu utakmicu za nadolazeće Europsko prvenstvo, u kojoj su doživjele drugi poraz, a bolje su s 3-2 (27-25, 25-18, 23-25, 19-25, 15-10) bile reprezentativke Argentine koje se pripremaju za nastup na Olimpijskim igrama u Tokiju.  

Dvoboj je trajao 109 minuta, a najbolja na utakmici u hrvatskim redovima bila je Martina Šamadan s 21 poenom. Slijedile su je kapetanica Samanta Fabris i Laura Miloš s 18 poena svaka.

"Budući da sam igrala treći, četvrti i peti set mogu reći da je bila zaista napeta utakmica. Nakon jučerašnjeg sastanka gdje smo se dogovorili da nećemo više ponavljati pojedine greške, danas je cijela naša igra izgledala puno bolje za razliku od jučer. Poboljšale smo prvi i drugi dodir, obranu, blok. Uz to i atmosfera je bila bolja. Grizle smo te sam zadovoljna kako smo odigrale ova tri seta, iako smo nažalost peti set izgubile. Nedostajalo nam je još malo snage te nam je malo pala koncentracija", izjavila je hrvatska reprezentativka Rene Sain.

Za Hrvatsku su igrale: Rene Sain, Katarina Pavičić, Ema Strunjak, Božana Butigan, Nikolina Božičević, Laura Miloš, Lucija Mlinar, Matea Ikić, Beta Dumančić, Samanta Fabris, Martina Šamadan, Klara Perić, Lea Deak, Dinka Kulić i Karla Klarić.

Hrvatske odbojkašice će protiv Argentine u Zadru odigrati još dvije pripremne utakmice, 11. i 12. srpnja, a nakon toga im slijedi kratka ljetna stanka uoči završnih priprema za Europsko prvenstvo kojemu su od 18. kolovoza do 4. rujna domaćini Hrvatska, Bugarska, Rumunjska i Srbija.

U Zadru će biti odigrane utakmice u skupini C u kojoj će uz Hrvatsku igrati reprezentacije Italije, Bjelorusije, Slovačke, Mađarske i Švicarske.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater