NAJNOVIJEMJESEC DANA NOVOG VLASNIKA ISTRE 1961

NOVI VJETROVI Pulski projekt ide dobro zacrtanim smjerom

 U OSIJEKU BEZ STRAHA - Arturo Segado

Grupacija Baskonia - Alaves postavila je svoje ljude u sve pore pulskog prvoligaša. Počelo je postavljanjem upravljačkog segmenta i isplatom dobrog dijela duga, a potom je formiran i onaj sportski segment, prvenstveno seniorski pogon koji je prvi i startao. Ključna je stvar da zacrtani projekt ide dalje, da zaživi u svim svojim segmentima, pa makar startni rezultati i ne bili na očekivanoj razini

Kad je direktor Istre 1961 Mikel Lauzurica Evolet predstavljao projekt Grupacije Baskonia - Alaves, između ostalog je naglasio da oni imaju "know-how", odnosno praktično znanje kako da u pulski klub implementiraju ono što su uspješno napravili u Alavesu i Sochauxu. Drugim riječima, tvrdio je tada da imaju znanje, iskustvo, ali i potreban novac da i u Puli realiziraju sličan projekt s naglaskom na razvoju mladih igrača.

- Naš menadžment se sastoji od dva dijela, jedan je upravljački, a drugi sportski. Na taj način upravljamo svim svojim sportskim klubovima i to je obrazac po kojem ćemo raditi i u Istri 1961. Iskustvo nam govori da nije važno izgubimo li tri ili pet utakmica u nizu, jedino je važno da projekt nastavi dalje ići i da se klub stabilizira. Mi trebamo imati svoj cilj i ići za njim - rekao je tom prilikom direktor Lauzurica Evolet.

Danas, mjesec i par dana kasnije, jasno je da pulski projekt ide dobro zacrtanim smjerom. Grupacija Baskonia - Alaves postavila je svoje ljude u sve pore pulskog prvoligaša. Počelo je postavljanjem upravljačkog segmenta i isplatom dobrog dijela duga, a potom je formiran i onaj sportski segment, prvenstveno seniorski pogon koji je prvi i startao. Omladinski pogon je tek ovog tjedna dobio čelnog čovjeka i tek se očekuju novi koraci u njegovu radu. (PIŠE Roberto CAR)

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU
Podijeli: Facebook Twiter
Više iz rubrike