JEDRENJE

LEA RAKOVAC, glavna je uzdanica Vege u klasi laser 4,7, OSVOJILA PREMIJERNO KUP NATJECANJE

| Autor: Roberto CAR
Lea Rakovac

Lea Rakovac


Ova prerano zaključena sezona donijela je dva velika uspjeha Lei Rakovac, a novi nastupi slijede joj vrlo brzo. Ova 14-godišnja jedriličarka briljira u laseru 4,7.

- Ove sezone bila sam prva na kriterijskoj ljestvici i prva u Kupu Hrvatske. To je prvi put da se to natjecanje održalo. Bilo je pet regata i konkurencija je bila dosta jaka. Imam pobjedu u Splitu, a na ostalim sam regatama bila u vrhu. Konstantno jedrim i to mi je donijelo ovu pobjedu u Kupu, rekla je Lea koja je upravo završila osmi razred u OŠ Stoja i na jesen će krenuti u Gimnaziju. - Jedrim već šest godina i imam već dva naslova prvaka Hrvatske. Osvojila sam državno do 12 godina u klasi optimist i državno u laseru 4,7 za jedriličarke do 16 godina. Na našoj domaćoj regati, Sveti Nikola, sam 2017. godine bila prva u optimistu do 12 godina i ukupno 33.

Pandemija koronavirusa poremetila joj je planove.

- Za vrijeme korone smo imali kondicijske pripreme kod kuće, nismo mogli na more, već smo sve trenirali online. Bilo je lijepih uvjeta za jedrenje, puno vjetra, a nismo mogli trenirati. Počela sam jedriti ponovno tek 11. svibnja, a sad se pripremam za državno prvenstvo sredinom mjeseca. Uvjeti? Više mi odgovara kad ima vjetra, dodala je Lea koja će i iduće sezone juriti prvo mjesto na kriterijskoj ljestvici.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter