JEDRENJE

Posljednja kriterijska regata optimista: "Uljanikovac" Edi Jurman najbolji u Opatiji

| Autor: Roberto CAR, Marina KIRIGIN (Novi list)
Pobjeda za kraj - Edi Jurman (Snimila Tina Mihelić)

Pobjeda za kraj - Edi Jurman (Snimila Tina Mihelić)


Edi Jurman, član Uljanika, pobjednik je Međunarodnog proljetnog kupa Opatije, jedriličarske regate za klasu optimist što se tri dana održavala u akvatoriju ispred Opatije. Na zadnjoj ovosezonskoj izbornoj regati za klasu optimist sudjelovali su samo domaći natjecatelji, njih 105.

Tijekom trodnevne regate održano je pet plovova, dva u subotu i tri u nedjelju po jugu jačine 8 do 17 čvorova. Iza pobjednika Jurmana plasirao se Roko Cepić-Zokić iz splitskog Labuda, a treće mjesto pripalo je još jednom jedriličaru pulskog kluba, Tristanu Tolu iz Vege.

Prvo mjesto u konkurenciji djevojaka zauzela je Mara Samaržija iz Sv. Nikole (Zagreb). U kategoriji do 12 godina među dječacima slavio je Toma Smirčić iz Splia, a kod djevojčica mlađih od 12 godina najuspješnija je bila Una Krivić iz Uljanika.

Rezultati istarskih natjecatelja u Opatiji: 1. Edi Jurman (Uljanik), 3. Tristan Tol (Vega), 14. Vito Fili (Vega), 17. Marko Puljiz, 20. Una Krivić (oboje Uljanik).

Tol drugi na kriterijskoj ljestvici

Nakon regate u Opatiji poznata je i kriterijska ljestvica klase optimist na osnovu koje će se sastaviti reprezentacije za svjetsko i europsko prvenstvo. U prvih 12 čak je četvero Puljana.

Izborna ljestvica optimista za sezonu 2020/21: 1. Josip Tafra (Labud Split) 637,71, 2. Tristan Tol (Vega) 637,41, 5. Edi Jurman (Uljanik) 629,69, 10. Vito Fili (Vega) 612,64, 12. Ema Grabar (Uljanik) 607,80 i 2. jedriličarka, 17. Jakov Močinić (Uljanik) 596,03, 19. Marko Puljiz (Uljanik) 595,86.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom