JEDRENJE

EKIPNO PRVENSTVO HRVATSKE ZA KLASU OPTIMIST Jedriličari Uljanika osvojili zlato i srebro, Vega ostala na korak do medalje

| Autor: Gea DAMJANOVIĆ
Mladi slavljenici pred svojim hangarom - Dvije ekipe Uljanika donijele zlato i srebro u Pulu

Mladi slavljenici pred svojim hangarom - Dvije ekipe Uljanika donijele zlato i srebro u Pulu


U klupskom finalu trener Uljanika Dario Kliba mogao je bez stresa, zasluženo, uživati u predstavi svojih natjecatelja, jer su zlatna i srebrna medalja već bile u džepu. Ovom je prilikom druga ekipa Uljanika uzvratila prvoj za poraz u prvoj fazi natjecanja i stigla do zlata

Jedriličarski klub Uljanik osvojio je zlatnu i srebrnu medalju na ekipnom prvenstvu Hrvatske koje je u ponedjeljak završilo u Marini Kaštela. Sudjelovalo je ukupno 16 ekipa. U prvoj fazi natjecanja svaka ekipa jedri protiv svakog protivnika (tzv. Round robin faza).

Nakon 15 odjedrenih mečeva, Uljanik 1 je bez izgubljenog meča zasjeo na vrh poretka, Labud je sa samo jednim porazom, od Uljanika 1, bio drugi, dok je na trećem mjestu bio Uljanik 2 s 13 pobjeda, a na 4. mjestu Vega s 12 pobjeda.

Nakon prvog kruga natjecanje je završilo za ekipe Uljanik 3 i Vega 2 koje su završile na 14. i 15. mjestu, a četiri prvo plasirane ekipe ostvarile su pravo nastupa u polufinalu koje se jedrilo na dvije pobjede.

U prvom meču polufinala poveli su Uljanik 1 protiv Vege i Labud protiv Uljanika 2. Poraženi su u drugom meču izjednačili, pa se borba za finale nastavila u trećem, odlučujućem meču u kojem su "uljanikovci" pobijedili protivnike i omogućili veliko klupsko finale. U njemu je trener Dario Kliba mogao bez stresa, zasluženo, uživati u predstavi svojih natjecatelja, jer su zlatna i srebrna medalja već bile u džepu. Dario je bio član hrvatske reprezentacije koja je osvojila prvu medalju na svjetskom prvenstvu u ekipnom jedrenju 1995. godine i pravi je uzor mladim optimistima. Druga ekipa Uljanika je uzvratila prvoj za poraz u prvoj fazi natjecanja i stigla do zlatne medalje.

Prvaci Hrvatske za 2020. godinu su: Noa Gorički, Luka Lorencin, Luka Pahljina i Marko Puljiz, koji su jedrili za ekipu Uljanik 2. U finalu su pobijedili klupske kolege i sparing partnere iz ekipe Uljanik 1 (Edi Jurman, Mija i Jakov Močinić, Ema Grabar) rezultatom 2:0.

U borbi za 3. mjesto ekipa splitskog Labuda, za koju je jedrio Puljanin Grigor Pettener (na sam dan ekipnog prvenstva prebačen iz JK Jugo s Lošinja u splitski Labud), bila je bolja od Vege (Tristan Tol, Tedi Leonardelli, Katja Rabak, Vito Fili, Ema Jelenković) rezultatom 2:1, te je Vega na taj način propustila zaokružiti pulsku dominaciju na ovom prvenstvu.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter