TRAP

Kvalifikacijski turnir za izbor reprezentacije: NOVIGRADSKI STRIJELCI ISPUNILI NORMU

Normu su na turniru u Lukavcu ostvarili strijelci novigradskog Gusara Francesco Ravalico (121), Marko Bačić (119) i Giovanni Cernogoraz (118)

Francesco Ravalico, Radovan Abramović i Anton Glasnović nakon natjecanja u Lukavcu (Snimio Luka Jelavić)

Francesco Ravalico, Radovan Abramović i Anton Glasnović nakon natjecanja u Lukavcu (Snimio Luka Jelavić)


Na streljani Grm u Lukavcu kod Zagreba održan je pozivni turnir strijelaca u disciplini trap koji je poslužio za izbor najboljih trapaša za hrvatsku reprezentaciju.

Na turniru su nastupila 33 natjecatelja, od čega 26 seniora, pet juniora i dvije žene. Poziv za turnir dobili su strijelci koji su u protekloj sezoni ostvarili rezultat 110/125 ili bolji. Norma za reprezentaciju je bila povećana i iznosila je 117 pogođenih od 125 meta i više.

Tu su normu na turniru u Lukavcu ostvarili strijelci novigradskog Gusara Francesco Ravalico (121), Marko Bačić (119) i Giovanni Cernogoraz (118). Pored njih normu je postigao i Anton Glasnović (120), nedavni pobjednik Svjetskog kupa. Inače, nakon finalnog raspucavanja na turniru pobijedio je Radovan Abramović (Novi Zagreb), drugi je bio Anton Glasnović (Shooter Zagreb), a Francesco Ravalico (Gusar, Novigrad) treći.

Prvi nastup reprezentacija ima od 8. do 10. travnja na Cipru, ali još nema službene potvrde ciparskog saveza hoće li se natjecanje moći održati zbog pandemije i organizacijskih problema.

Ukoliko se natjecanje bude održalo, ranije je odlučeno da će Hrvatsku predstavljati Josip Glasnović, Francesco Ravalico, Kristijan Kancelar, Radovan Abramović, Paolo Labinjan i Ivan Sušnić. Desetak dana kasnije održava se i Svjetski kup u Lonatu (Italija) gdje se očekuje da bi, uz braću Glasnović, mogao nastupiti i Giovanni Cernogoraz, te još dva strijelca trapaša.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter