TRAP

Dobar nastup Hrvatske u 3. kolu Svjetskog kupa: HRVATSKA TREĆA, G. CERNOGORAZ ČETVRTI

Giovani Cernogoraz, Josip i Anton Glasnović osvojili su broncu u ekipnoj konkurenciji, dok je Giovanni Cernogoraz bio četvrti pojedinačno, iako je u finalu ušao s prvog mjesta

| Autor: Luka JELAVIĆ
Hrvatski reprezentativci u Lovatu

Hrvatski reprezentativci u Lovatu


Reprezentacija Hrvatske u streljaštvu, disciplini trap, osvojila je u III. kolu Svjetskog kupa u Lonatu del Garda (Italija) treće mjesto. To je još jedan dobar uspjeh naše ekipe koja je u Lonatu nastupila u sastavu Giovanni Cernogoraz, Josip i Anton Glasnović. Prvo mjesto pripalo je Francuzima, dok su na drugom mjestu u Lonatu del Garda, gradu na zapadnoj obali najvećeg talijanskog jezera, bili predstavnici Rusije. Na tom natjecanju sudjelovale su 24 reprezentacije trapaša.

U pojedinačnoj konkurenciji naš olimpijski pobjednik iz Londona 2012. godine Giovanni Cernogoraz je, kao najbolje plasirani hrvatski predstavnik, osvojio četvrto mjesto u konkurenciji 126 natjecatelja trapaša. Giovanni je u finalno raspucavanje ušao s najboljim rezultatom kvalifikacija, pogodivši 123 od 125 meta. Međutim, u finalu nije bilo dovoljno koncentracije i potrebne preciznosti i već u prve tri serije od pet metaka dva puta je promašio. Uslijedila su još tri kasnija promašaja u četiri serije, jedan "rubni" pogodak mu suci nisu priznali, što su rivali iskoristili i Giovanni je ostao bez medalje. Nešto slično je bilo i u Kairu, kada je bio peti. Pobjednik u pojedinačnoj konkurenciji je Talal Alrashidi iz Kuvajta, srebro je osvojio Genadij Mamkin iz Ruske Federacije, a treći je bio Egipćanin Abdelaziz Mehelba.

Od naših natjecatelja u Lonatu su, pored trojice reprezentativaca, još nastupili Francesco Ravalico, Kristijan Kancelar, Marko Germin i Saša Sedmak. Trener ekipe i vođa puta bio je Valter Cernogoraz koji je u cjelini zadovoljan nastupom naših strijelaca.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter