Continental Treking liga

KALENDAR OVOGODIŠNJIH TREKING UTRKA ŠIROM HRVATSKE: Već tradicionalno sezona započinje Škrapingom i "Life on Marsom"

| Autor: Sandra ZRINIĆ TERLEVIĆ


Ljeto je rezervirano za utrke u regiji: Soča trail početkom srpnja i prvi Sutjeska trail početkom kolovoza začinjen partnerskim eventom Durmitor vertical te će trkači ta dva eventa moći spojiti u svoj savršeni godišnji odmor

Već je kultna postala rečenica Bojana Jevčevara, trekerskog trkača i pobjednika Treking lige 2007. godine - "S ovakvim uspomenama nikada neću postati bijedni starac". I ovogodišnje 16. izdanje Continental Treking lige, prvog i najdugovječnijeg outdoor događaja u Hrvatskoj, nudi nove uspomene svima koji žele i mogu sudjelovati, a u kalendaru natjecanja pripremljena su i nova iznenađenja i izazovi. Poznat je, naime, cjelokupni ovogodišnji kalendar natjecanja koji prave zaljubljenike u trčanje neće ostaviti ravnodušnima. U novoj sezoni nudi se 12 utrka, a od koji čak dvije idu prvi puta.

Brač Groove Trail

Već tradicionalno sezona započinje Škrapingom i "Life on Marsom" u ožujku, nastavlja se s Adria SPring Trailom i partnerskim B2B trailom u travnju, dok u svibnju ide već dobro znani Zagorje Trekk. Upravo tu u kalendaru, krajem mjeseca svibnja, dolazi i nova utrka - Brač Groove Trail.

U novoj sezoni nudi se 12 utrka (Foto Treking liga)

Velebit je "standardno" 20. lipnja, ovaj put bez ultra dionica od 50 i 100 milja, no, kako kažu organizatori Treking lige, "šmekeri" će se zadovoljiti i novom maratonskom dionicom od 42 kilometra.

Ljeto je rezervirano za utrke u regiji, Soča trail početkom srpnja i prvi Sutjeska trail početkom kolovoza, začinjen partnerskim eventom Durmitor vertical te će trkači ta dva eventa moći spojiti u svoj savršeni godišnji odmor.

U jesen slijedi Zrmanja, Rab, Krk i naravno - Papuk za kraj.

E pa, idemo redom. Škraping, najveća međunarodna treking utrka u Hrvatskoj, održat će se 7. ožujka u Tkonu na otoku Pašmanu. Prijave su već u tijeku i bit će otvorene do petka 28. veljače do 12 sati, a prijaviti se može se isključivo online putem prijavnice na web stranici stotinke.hr, a svi detalji raspisa utrke i programa manifestacije se mogu pronaći na web stranici www.skraping.hr.

Na jesen Zrmanja Adventure Trail (Foto Treking liga)

Četvrto izdanje Continental Life on Mars održat će se u Metajni na otoku Pagu 28. ožujka. Life on Mars ove godine nudi nove staze i novu atrakciju "nikada viđenu" na našim prostorima, a to je "via feratta" koja ide iznad samog mora u dužini od 100 metara, a na kojoj će moći uživati Active i Challenger kategorija, dok će svi ostali koji to ne uspiju vidjeti i proći tijekom utrke, moći doživjet dan poslije, na organiziranoj turističkoj turi. U ponudi su dakle tri dužine utrke: Challenger od 23 kilometra i 650 metara visinske razlike, Active od 14 kilometara i 350 metara visinske razlike te Light od 7 kilometara i 200 metara visinske razlike. Prijave traju do 18. ožujka.

Papuk zatvara kalendar

Powerbar Business to business (B2B) trail 2020 održat će se u Baškoj na otoku Krku od 24. do 26. travnja. Svi koji žele besplatnu utrku i odličan tema building, mogu to dobiti tek jedan pozivom šefu i s par riječi nagovora, da sa svojom ekipom dođu na najbolji "Biznis tu Biznis" trail team building, koji osim atraktivnih staza nudi sjajne uvjete hotela i zabavu. Svi koji su bili to već i znaju! U ponudi su staze dužine 14 i 7 kilometara. Broj sudionika ograničen je na tisuću, a prijave će biti do 14. travnja.

"Šmekeri" će se zadovoljiti maratonskom dionicom na Velebitu (Foto Treking liga)

Sutjeska Trail 2020 & Durmitor Vertical jedan je od najvećih trail spektakla koji se može doživjeti na tlu Europe u jednoj od najvećih i najljepših preživjelih divljina Nacionalnog park Sutjeska i Nacionalni park Durmitor. Utrke su na rasporedu 1. kolovoza za Sutjesku, odnosno za Durmitor vertical 8. kolovoza. Start i cilj za Sutjeska trail je na Tjentištu. U ponudi su Za Sutjesku su četiri kategorije: Udarna, odnosno Ultra od 45 kilometara i 3.200 metara visinske razlike, Proletarska (Challenger) od 20 kilometara i 1.500 metara visinske, Skojevska (Active) od 14 kilometara i 750 metara visinske razlike te Pionirska (Light) od 7 kilometara i 300 metara visinske razlike. Prijave će biti otvorene od 15. lipnja do 15. srpnja.

I, eto, već smo u jeseni kada je na rasporedu Zrmanja Adventure Trail 5. rujna na novoj stazi između tri rijeke - Zrmanje Krupe i Krnjeze. U ponudi će biti dvije kategorije, Velika od 18 kilometra i Mala od 10 kilometara.

Rab trail bit će 13. listopada, Krk trail će biti 17. listopada, a kalendar zatvara Papuk 21. studenog.

Outdoor Red carpet: proglašenje najboljih outdoor sportaša 2020.

U suradnji s magazinom "People Outdoors" organizira se prvi "Outdoor Red Carpet", a gdje će se proglasiti najbolji u Hrvatskoj iz svijeta "outdoora". Event će se održati u subotu 22. veljače u kultnom zagrebačkom kinu Tuškanac, s početkom u 15 sati. Program je vrlo zanimljiv, a počinje panelom "Outdoor sportovi u Hrvatskoj: jučer, danas, sutra", a gdje će kao gosti sudjelovati Alen Paliska, Darija Bostijančić, Dario Rocco i Šimun Cimerman uz moderiranje Danijela Lacka. Slijedi proglašenje najboljih u raznovrsnim kategorijama te na kraju slijedi i film iznenađenja.

Rab trail bit će 13. listopada (Foto Treking liga)

U sklopu "Outdoor Red Carpeta", s početkom u 17 sati, biti će, dakle, i proglašenje pobjednika Treking lige 2019. U Challenger kategoriji među ženama prva je Mandica Grubišić, od muškaraca Daniel Krstulović Opara. U ženskoj Active kategoriji prvo mjesto je lani zauzela Lada Gumhalter, a u muškoj Dinko Solić. Ukupni timski pobjednik je Epic RG Team, a slijede ga SRK Baraber i Zagorje Adventure Team.


Podijeli: Facebook Twiter
Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater