NAJNOVIJE100 MILJA ISTRE U Umagu okončana najveća trail manifestacija u regiji

FOTO / Japanac Kazufumi prvi na cilju, Rovinjka Nataša Rogić Jukopila najbolja hrvatska ultra trailovka

| Autor: Goran ROJNIĆ


Japanac Osu Kazufumi 168 kilometra istarskog predjela od Labina do Umaga prošao je u vremenu 18:38,58 sati, ispred Francuza Curmera i Talijana Manfredija. Kod žena je slavila Slovenka Katja Kegl Vencelj, ispred Talijanke Federice Boifave i Ukrajinke Darije Bodnar. Rovinjka Nataša Rogić Jukopila najbolja hrvatska trkačica ostvarivši 18. mjesto

Pobjedom Japanca Ose Kazufumija, okončana je najveća međunarodna trail manifestacija u regiji "100 milja Istra" koja se protekla tri dana održavala u velikom dijelu istarskog poluotoka i sastojala se od četiri utrke, na 168, 110, 67 i 41 kilometar. Japanac je slavio na najdužoj dionici od 168 kilometara, ispred Francuza Gregoirea Curmera i Talijana Luce Manfredija. Japanac je dionicu prošao u vremenu od 18 sati, 38 minuta i 58 sekundi, 17 minuta prije drugoplasiranog i gotovo sat vremena ispred trećeplasiranog. Najbolji Hrvat na najdužoj dionici ove međunarodne manifestacije bio je Zadranin Ivan Perić, koji se plasirao na 31. mjesto.

U konkurenciji žena na "sto milja" slavila je Slovenka Katja Kegl Vencelj, u vremenu 23 sata, 16 minuta i 54 sekunde, više od sat vremena ispred drugoplasirane Talijanke Federice Boifave i sat i pol ispred trećeplasirane Ukrajinke Darije Bodnar. Najbolja Hrvatica bila je domaća trkačica, Nataša Rogić Jukopila, koja se plasirala na 18. mjesto, istrčavši najdužu dionicu u vremenu 34 sata, 11 minuta i 41 sekundu.

Na dionici od 110 kilometara, od Lovrana do Umaga, slavio je Čeh Aleš Sedlak u vremenu 11 sati, 53 minute i 48 sekundi. Pola sata je brži bio od drugoplasiranog Slovenca Aljoše Smolnikara, koji je, pak, za sekundu osvojio "srebro" ispred Riječanina Marina Mandekića. U ženskoj konkurenciji, pak, slavila je Zagrepčanka Ingrid Nikolesić, istrčavši dionicu u vremenu 14 sati, 32 minute i 43 sekunde, ispred Turkinje Aysen Solak i Ines Jozić i Ultramaraton kluba Mazator. 

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU
Podijeli: Facebook Twiter
Više iz rubrike

Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom
Webcams provided by webcams.travel add a webcam