JUDO

ISTARSKI BORAC PRVAK HRVATSKE na ekipnom prvenstvu za kadete i mlađe kadete judaše održanom u Zagrebu

| Autor: Ivica CEROVAC
Ekipa iz  Istarskog borca

Ekipa iz Istarskog borca


 Judaši istarskog borca osvojili su prvo mjesto na ekipnom prvenstvu Hrvatske za kadete i mlađe kadete, održanom u Zagrebu. Nastupilo je šest klubova, a boje Istarskog borca branili su Anton Skoko (do 50 kg), Noel Popović (do 60 kg), Nikola Milovanović i Edvard Radolović (do 66 kg), Juraj Teković (do 73 kg), David Sokolović i Fran Radolović (do 81 kg) te Dino Odobašić (+81 kg). Propozicije su dopuštale da svaki klub može uzeti jedno pojačanje, no Puljani su odlučili nastupiti s vlastitim snagama i stoga u kategoriji do 55 kg nisu imali predstavnika.

Klubovi su bili podijeljeni u dvije skupine unutar kojih su se borili svaki sa svakim, a ždrijeb je Istarskom borcu za protivnike dodijelio Dubrovnik 1966 i zagrebačku Liku. Protiv Dubrovčana su pobjede upisali Skoko, Milovanović, Teković i Sokolović, dok su poraze koji nisu utjecali na konačni ishod zabilježili Popović i Odobašić. I protiv Zagrepčana su za ukupni trijumf bile dovoljne četiri pobjede, a njih su ostvarili Skoko, Teković, Fran Radolović i Odobašić, dok su poraženi Edvard Radolović i Popović.

Izborili su tako mladi Puljani ulazak u finale u kojem su im protivnici bili Kaštelani, uspješniji u svojoj skupini od Zagrebačke judo škole i Pande, također iz Zagreba. Kako niti jedan klub nije imao predstavnika u kategoriji do 55 kg, a Kaštela usto ni u onoj do 60 kg, Istarski borac je u meč za naslov prvaka krenuo s prednošću, koju su Kaštelani anulirali u prvoj borbi u kojoj je Skoko poražen od Kneza. Na 2:1 povećao je Milovanović koji je svladao Žunića, nakon čega je Teković bio uspješniji od Brnade te povisio na 3:1. Uslijedila su dva poraza, Sokolovića od Rozge i Odobašića od Zorotovića za konačnih 3:3, pa su prvaka odlučili tehnički bodovi. U tom su segmentu uspješniji bili Puljani, koji su sve tri pobjede upisali ipponima, dok su Kaštelani to uspjeli samo u dva završna dvoboja, dok je Knez u tijesnoj borbi Skoku porazio wazarijem i to je na kraju presudilo pobjednika dramatičnog finala. 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater