JUDO

Istarski borac osvojio sedmi naslov kadetskih prvaka Hrvatske: PULJANI UZVRATILI KAŠTELANIMA NA NJIHOVOM TERENU

| Autor: Ivica CEROVAC

Judaši Istarskog borca osvojili su sedmi naslov kadetskih prvaka Hrvatske u momčadskoj konkurenciji. Nakon četiri titule u nizu između 2009. i 2012. godine te nove dvije izborene 2015. i 2016. godine, Puljani su trijumfirali i u 2019. godini. Učinili su to na najslađi mogući način, jer su u završnici, koja je okupila četiri najbolje momčadi, nakon pobjeda nad Zagrebačkom judo školom i Biokovom iz Makarske, svladali Kaštelane i tako im na njihovom terenu uzvratili za lanjski finalni poraz u Pattinaggiju.

Put Kaštela trener Dean Ilić poveo je sedmoricu judaša - Nikolu Milovanovića (do 50 kg), Paola Krajcara (do 55 kg), Danija Klačara (do 60 kg), Petra Krištofića (do 66 kg), Juraja Tekovića (do 73 kg), Marka Džina (do 81 kg) i Dinu Obobašića (+81 kg). Prva dva meča bila su svojevrsno zagrijavanje i mladi Puljani su ih lakoćom riješili u svoju korist. Protiv Zagrepčana Puljani su krenuli s četiri pobjede ipponima. Uslijedila je neopreznost Tekovića koju je platio porazom i potom nova dva ippona za konačnih 6:1. Protiv Biokova bilo je "čistih" 7:0 i onda je uslijedio finalni ogled u kojem su Kaštelani bili "papirnati" favoriti, ali meč se razvio kontra prognoza jer su Puljani, dodatno motivirani lanjskim porazom, pružili odlične borbe i na kraju slavili s 5:2.

Krenulo je pobjedom Milovanovića nad Filipom Botićem izborenom u parteru, nakon čega je Krajcar u "golden scoreu" poražen od Ivana Škomrlja, premda su u taboru Istarskog borca smatrali kako do produžetka nije niti trebalo doći, jer njihovom predstavniku nije bilo priznato očito bacanje u regularnom dijelu borbe. Vodu na pulski mlin vratio je Klačar pobjedom polugom u parteru nad Nikolom Zorotovićem, ponajboljim hrvatskim mladim borcem, da bi potom Krištofić u teškoj borbi nadjačao Luku Zorotovića. Ukupnu pobjedu osigurao je Teković bacanjem za ippon protiv Roka Škomrlja, u još jednoj borbi u kojoj su Kaštelani računali na bod, zatim je Džina ipponom ostvarenim nožnom tehnikom svladao Bruno Capan, da bi konačnih 5:2 s dva bacanja protiv Nikole Botića postavio Odobašić.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter