JUDO

U Splitu održana dva pojedinačna prvenstva Hrvatske: ISTARSKOM BORCU ŠEST NASLOVA

| Autor: Ivica CEROVAC

U Splitu su održana dva pojedinačna prvenstva Hrvatske u judu, za dječake i djevojčice te juniore i juniorke. Najveći dalmatinski grad pohodili su i predstavnici četiri kluba s područja naše županije, labinskog Ippona, porečke Istre te Pulafita i Istarskog borca iz Pule. Najuspješniji su bili ovi potonji, koji su pokazali ne samo da su perjanica istarskog juda, nego još jednom potvrdili da im nema premca niti na hrvatskim prostorima. Naime, učinak od šest zlatnih medalja, po tri u svakom uzrastu, kojem su pridodali i četiri bronce, također pravilno raspoređene, osim Istarskog borca na splitskom tatamiju nije uspio ostvariti niti jedan drugi klub.

Dva srebra Pulafita

Čak 55 klubova s 282 natjecatelja, 178 judaša i 104 judašice, okupilo je prvenstvo za dječake i djevojčice. Do zlata za Istarski borac s tri je pobjede u kategoriji do 34 kg stigao Antonio Boban, koji je u finalu svladao člana đakovačkog Samuraja Marka Eberhardta. Paolu Krajcaru, osvajaču prošlogodišnje bronce, za zlato u kategoriji do 50 kg trebale su četiri pobjede, a posljednju je upisao protiv Osječanina Luke Katića. Zlato je s tri pobjede osvojila i, lani srebrna, Ariana Perković u kategoriji do 57 kg, koja je u finalu bila uspješnija od Omišanke Tatjane Runac. Do brončanih medalja stigli su Anton Skoko (do 38 kg) i Dino Šarić (do 50 kg), dok je nakon poraza u borbi za broncu, peto mjesto osvojio Stefano Scandale (do 55 kg).

Dvojicu finalista u ovom je uzrastu imao i Pulafit, ali obojica su u završnoj borbi morala priznati primat svojim protivnicima. Edvarda Radolovića je u kategoriji do 46 kg svladao član zagrebačkog Black Belta Dan Koncilija, dok je u kategoriji do 60 kg od Matije Dankića uspješniji bio Kaštelan Ivan Brnada. Peta mjesta osvojili su Lenard Jarić (+66 kg) i Leona Išić (do 63 kg).

Praznih se ruku nisu kući vratili niti Labinjani, koji su osvojili dvije bronce. Njima su se okitili Edib Jagodić (do 50 kg) i David Sandić (do 60 kg), dok se petim mjestom morao zadovoljiti njihov klupski vršnjak Lukas Jakovljević (do 38 kg).

Zlatne navike

U juniorskom uzrastu nastupilo je 176 natjecatelja (120 judaša i 56 judašica), pristiglih iz 35 klubova. Robert Klačar i Damian Sokolović opravdali su status favorita i obranili prošlogodišnje naslove prvaka, a zlatnim se navikama, nakon jedne sezone posta, vratila Lara Kliba. Klačar je u kategoriji do 66 kg upisao četiri pobjede, a u finalnoj je borbi nadjačao Timona Perića, člana osječke Mladosti od kojeg je ove godine bio uspješniji i u finalu seniorskog prvenstva. Četiri su pobjede trebale i Sokoloviću u kategoriji do 81 kg, a završnu je upisao nad judašom splitskih Pujanki Ivanom Copićem. Kliba je slavila u kategoriji do 70 kg uz tri pobjede, a u finalu je kolegici iz hrvatske reprezentacije, Zagrepčanki Luciji Babić, uzvratila za ovogodišnji poraz na seniorskoj smotri. Brončanim odličjima okitili su se Dani Klačar (do 55 kg) i Damjan Milošević (do 100 kg).

Preostali istarski klubovi nisu u ovom uzrastu uspjeli doći do medalje, a najbliže penjanju na najnižu stepenicu pobjedničkog postolja bio je Petar Dundara (do 60 kg). Član Ippona poražen je u repasažnoj borbi za broncu i svoj je nastup okončao na petoj poziciji.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter