NK BUJE

Fabrizio Vižintin na Izbornoj Skupštini kluba izabran za novog čelnika: Gradonačelnik predvodi NOVU UPRAVU BUJEŽA KOJA ŽELI NASTAVITI S USPJESIMA

| Autor: Luka JELAVIĆ

Pred nama je izazovno neizvjesno razdoblje, s puno nepoznanica, ali naša je želja da unatoč teškoćama klub nastavi uspješnim putem. Zahvaljujem svim članovima uprave koji su uložili veliki trud u rad kluba, posebno Paolu Barbu, ostvareni su povijesni rezultati, tako da je pred novom upravom obaveza da se takvo stanje zadrži i unaprijedi, rekao je novi predsjednik Fabrizio Vižintin, ujedno gradonačelnik Buja

 

Velik broj članova, igrača, simpatizera i gostiju sudjelovao je u radu Izborne skupštine NK Buje, koja je rezultirala izborom nove uprave na čelu koje je bujski gradonačelnik Fabrizio Vižintin. Dosadašnja uprava, koju je predvodio neumorni Paolo Barbo obavila je u proteklom četverogodišnjem razdoblju velik posao stabilizacije kluba, a najveći dobitak su mladi igrači, posebice u najmlađim kategorijama. Za dosadašnje uspjehe Barbu i članovima njegovog tima zahvalili su novi čelnici, a pljeskom svi prisutni čiji je broj potvrdio zainteresiranost navijača i gradske javnosti za nastavak uzlaznog puta bujskog nogometnog kluba. 

Sjajni rezultati

Proteklo četverogodišnje razdoblje obilježili su dobri rezultati, klub je iz godine u godinu bio sve uspješniji, o čemu je govorio član uprave i trener prve momčadi Dalibor Višković. U njegovom izlaganju i kratkom video prikazu spomenuto je, uz ostalo, da klub danas ima 139 registriranih igrača u sedam uzrasnih kategorija, od čega su nešto više od polovine dječaci do 11 godina. Godišnje se odigra 135 službenih utakmica, svake subote i nedjelje autobusi s igračima neke od selekcija putuju širom Istre i dalje, a s igračima radi deset licenciranih trenera, što govori o opredjeljenjima i ozbiljnom radu, naročito s mladima.

- Onim što smo napravili možemo biti jako zadovoljni, naročito radom s najmlađima koji su baza budućnosti kluba. U narednim godinama treba raditi planski te popuniti i brojčano povećati sve uzrasne kategorije. Zahvaljujem svim trenerima koji rade, ili koji su radili, s djecom, s mladima, to su tisuće sati rada na terenu na čemu treba svima čestitati. Protekle četiri godine obilježene su brojnim uspjesima, a veliki dobitak za rad bila je kupnja kombija kojim sada prevozimo dječake, one koji stanuju dalje od Buja ili nemaju drugu mogućnost dolaska. Želimo još više djece privući u klub, rekao je Višković, dodajući uspješnu suradnju s talijanskim prvoligašem iz Verone koja se nastavlja, a rezultat te suradnje je i prvi turnir U-9 selekcije na kojemu su osim dječaka Buja i Verone sudjelovali dječaci iz Kopra i Rijeke.

U proteklom razdoblju, čulo se na sjednici Skupštine, posebno dobre rezultate zabilježili su seniori, što je važno za ukupno djelovanje i ugled bujskog nogometnog kluba.

- Velika vrijednost koju smo postigli svakako je činjenica da su svi igrači prve momčadi s područja Buja i okolice. To je ispravna orijentacija kluba koju nastavljamo. Radili smo puno i ostvarili vrijedne rezultate, u sezoni 2017./2018. bili smo prvaci Prve ŽNL i igrali finale Superkupa, izgubili smo na penale, a godinu dana kasnije Kup Istre smo osvojili. Nešto kasnije plasirali smo se u šesnaestinu finala Hrvatskog kupa, pobijedili u Komletincima i ovdje u Bujama odigrali povijesnu utakmicu s Rijekom. Pokazali smo da smo grad sporta, sve je bilo uspješno organizirano, bila je to kruna našeg uspjeha u proteklom razdoblju. U narednom razdoblju želimo igrati u Treću HNL zapad, tu nam je mjesto po mnogo čemu, to je dobro za grad, za ugled kluba, trudit ćemo se da tako i nastavimo, poručio je Višković, dodajući da je mnogo urađeno na poboljšanju uvjeta za igrače, za gledatelje, uređen je stadion, svlačionice, tribine… 

Bez dugovanja

Sudionici sjednice čestitke su iskazali dugotrajnim pljeskom, a posebno je na uspjesima bujskom klubu čestitao predsjednik Nogometnog saveza Istarske županije Darko Raić Sudar, uz želje za nastavak uspješnog djelovanja. Dosadašnji predsjednik Paolo Barbo zahvalio je svim suradnicima i sponzorima, posebno Gradu Buje, na potpori te naznačio da nova uprava preuzima klub bez dugovanja ili financijskih minusa.

Na prijedlog novoizabranog predsjednika Vižintina, u sastav novog Upravnog odbora izabrani su: Mato Ćavarović (dopredsjednik), Paolo Barbo (izvršni dopredsjednik), Rino Duniš, Nenad Kraljević, Dalibor Višković, Andro Prokopljević, Alen Višković, Danijel Fabac, Marko Milevoj i Edvard Zidarić. Izabran je Nadzorni odbor (Valter Dragolin, Dušan Brečević i Aldo Kmet) i ostala tijela te sportske udruge

- Pred nama je izazovno neizvjesno razdoblje, s puno nepoznanica, ali naša je želja da unatoč teškoćama klub nastavi uspješnim putem. Vjerujem u nastavak dobre suradnje s roditeljima, sponzorima i svim prijateljima kluba da, u najmanju ruku, zadržimo postojeću razinu uspjeha, da povećamo broj djece u klubu, da Škola nogometa zadrži i poboljša svoj rad i uspjehe. Zahvaljujem svim članovima uprave koji su uložili veliki trud u rad kluba, posebno Paolu Barbu, ostvareni su povijesni rezultati, tako da je pred novom upravom obaveza da se takvo stanje zadrži i unaprijedi. Očekujemo da ćemo biti uključeni u novom prvenstvu u Treću HNL zapad, gdje je, objektivno, ovom klubu mjesto, s obzirom na uvjete, tradiciju i sportske rezultate u proteklom razdoblju, rekao je novi predsjednik NK Buje Fabrizio Vižintin.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter