ISTRA 1961

DUVNJAK I BARIŠIĆ PROBILI LED: Stvaranje energičnije momčadi s igračima željnim dokazivanja

| Autor: Ivica CEROVAC
DOVOĐENJE MLADIH IGRAČA SMJER U KOJEM ĆE SE IĆI -Saša Bjelanović, Tomislav Duvnjak i Bartol Barišić (Foto: nkistra.com)

DOVOĐENJE MLADIH IGRAČA SMJER U KOJEM ĆE SE IĆI -Saša Bjelanović, Tomislav Duvnjak i Bartol Barišić (Foto: nkistra.com)


Dočekalo se i prvo ovoljetno predstavljanje novopridošlih igrača na Drosini, a led je probio dvojac pristigao iz Dinama. Obojica su rođena 2003. godine u Zagrebu i U-19 su reprezentativci Hrvatske, a jedina razlika leži u činjenici da je Tomislav Duvnjak potpisao ugovor koji će ga naredne tri godine vezati uz Istru 1961, dok je Bartol Barišić iz Maksimira stigao na jednogodišnju posudbu.

- Priključila su nam se dvojica mladih i talentiranih igrača, koji su prije dvije godine bili izabrani među 60 najvećih svjetskih talenata u svom uzrastu. Njihovo dovođenje pokazuje smjer u kojem ćemo se, manje-više, kretati ove sezone. Želimo imati mlađu momčad, energičniju, motiviraniju i s igračima koji su željni dokazivanja, a posjeduju talent i kvalitetu da nam mogu pomoći u ostvarivanju rezultata, čime će i sami sebe staviti u prvi plan, rekao je Saša Bjelanović, sportski direktor Istre 1961, otkrivši nam da će sljedećeg tjedna službeno biti predstavljeni Luka Bradarić i Tino Blaž Lauš. - To su mogućnosti koje su nam se otvarale u ovom dijelu prijelaznog roka. Znamo da Hajduk i Dinamo imaju dosta mladih igrača te svakom od njih ne mogu pružiti šansu, a mi smo iskoristili priliku da ih dovedemo. To ne znači da ćemo nastaviti u tom smjeru, jer smo svjesni da momčad moramo malo i "postarati". Treba nam iskustva i radimo na tome, ali pritom moramo biti sustavni i oprezni, jer je prijelazni rok dug i tijekom njega će se otvarati razne mogućnosti u ova dva mjeseca koja su pred nama. Ne smijemo požuriti i zatvoriti neke pozicije, jer to može biti kontraproduktivno.

Bjelanović je istaknuo da ima odličnu komunikaciju s trenerom Gonzalom Garcijom vezano uz dovođenje igrača određenih profila te da nastoji ispuniti sve zahtjeve koje je trener postavio pred njega.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater