PULSKI VATERPOLIST

DAMIR BURIĆ Olimpijski pobjednik iz Londona: Igre su vrhunac svakog sportaša i treba omogućiti adekvatne pripreme

| Autor: Roberto CAR
CROPIX

Pulski vaterpolist Damir Burić osvojio je sve što se osvojiti moglo, bilo s reprezentacijom Hrvatske, bilo s klubom. Olimpijski pobjednik iz Londona 2012. godine te svjetski i europski prvak, pri kraju svoje neponovljive karijere igra u Turskoj. Zapravo, igrao je donedavno, a sad je zbog koronavirusa upitno hoće li tamo i nastaviti igrati. S pitanjem da nam prokomentira odluku o odgodi Olimpijskih igara u Tokiju zatekli smo ga kod kuće u Puli.

- Mislim da je to očekivana i ispravna odluka. Ovo je situacija u kojoj se trebalo odgoditi natjecanje, treba sačekati da prođe ova pandemija koronavirusa. Olimpijske igre su vrhunac karijere svakog sportaša te im treba omogućiti da na to natjecanje stignu adekvatno pripremljeni. Da se u ovoj situaciji ostalo pri održavanju, riskiralo bi se zdravlje sportaša jer ne bi mogli biti na svom maksimumu, a od tijela bi se tražio maksimalan stres. Dobro se sjećam kako je meni bilo u Londonu, igrali smo velik broj utakmica u vrlo kratkom vremenu i da to izdržiš moraš biti maksimalno pripremljen, i fizički i psihološki, rekao je Burić.

Hrvatska vaterpolska reprezentacija tek se trebala izboriti za nastup u Tokiju i to kroz kvalifikacije u Roterdamu.

- Mislim da su se te kvalifikacije trebale održati baš u ovom razdoblju i trebalo je odigrati velik broj utakmica u tjedan dana. Očekivalo se da bi Hrvatska, Grčka i Crna Gora izborili nastup u Tokiju. Sad ćemo vidjeti što će biti dalje.

Na ovim je kvalifikacijama trebala igrati i Turska u kojoj Burić brani boje Enke SK.

- Baš iz tog sam se razloga i vratio u Pulu. Liga je zaustavljena i ja sam 8. ožujka došao u Pulu. Dobio sam slobodne dane i pustili su me da idem kući, srećom. Trebao sam se vratiti u Tursku početkom travnja za nastavak lige, ali sad ne znam što će biti dalje. Nastavljam trenirati kod kuće. Ujutro odem u dvorište da se izmorim i ujedno da očistim glavu od svih misli vezano za ovu situaciju. Mi vaterpolisti smo dodatno hendikepirani jer sad ne možemo u bazen, dodao je Burić.


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of