RIJEKA

Cvijet Mediterana: Remi Patricije Vujnović

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


U organizaciji Šahovskog kluba "Draga", a pod pokroviteljstvom Grada Rijeke i Primorsko-goranske županije u šahovskom domu u Rijeci započeo je jubilarni 20. Međunarodni turnir "Cvijet Mediterana" na kojem sudjeluje 10 šahitica iz Rusije, Slovenije, Ukrajine i Hrvatske.

Turnir je vrlo jakog sastava s tri velemajstorice i tri međunarodne majstorice, a najveća favoritkinja je slovenska velemajstorica Laura Unuk. Odmah za petama su joj Ruskinje Dinara Dordžijeva i Ekaterina Smirnova, a Hrvatsku predstavljaju velemajstorica Mirjana Medić, reprezentativka Patricija Vujnović i dvije mlade nade Noemi Špiranec i Anamarija Radiković.

U prvom kolu naše su igračice osvojile samo pola boda. Patricija Vujnović je upornom obranom slabije pozicije spasila remi protiv Slovenke Ivane Hrešćak. Mirjana Medić je kao crna poražena od ruske FIDE majstorice Anastazije Geller. U pasivnoj poziciji nije pronašla najbolju obranu, izgubila je pješaka i uskoro pokleknula pred opasnim rokadnim napadom. Noemi Špiranec dugo je pružala jak otpor prvoj nositeljici, ali je na kraju pogriješila i izgubila kvalitetu. Poražena je i Anamarija Radiković, koja je odlično igrala protiv ukrajinske velemajstorice Evgenije Doluhanove, ali je na kraju pogriješila dopustivši izmjenu dama poslije koje se našla u propaloj završnici.

U ruskom okršaju Dinara Dordžijeva je protiv Ekaterine Smirnove propustila dobitak u topovskoj završnici s dva pješaka više.


Rezultati 1. kola:
Hrešćak-Vujnović remi, Unuk-Špiranec 1-0, Geller-Medić 1-0, Dordžijeva-Smirnova remi, Radiković-Doluhanova 0-1.

Na turniru će se odigrati debet kola po Bergerovu sustavu, a turnir završava već u subotu 7. ožujka jer će se dva dana odigrati po dva kola.

 

 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini