Bavaria endurance Festival

Jahači Konjičkog kluba Istra ostvarili odlične rezultate na utakmici u Njemačkoj

| Autor: Glas Istre
(Foto: Konjički klub Istra)

(Foto: Konjički klub Istra)


Jahači Konjičkog kluba Istra nastupili su proteklog vikenda, 25. svibnja, na međunarodnoj utakmici "Bavaria endurance Festival" u Buchu u Njemačkoj gdje su postigli zavidne rezultate.

Stefano Osip i grlo Shagya Hajnal nastupili su na utakmici CEI3* od 140 km gdje su u konkurenciji od 12 jahača iz 7 zemalja osvojili 3. mjesto. Stazu su prošli prosječnom brzinom od 17,7 km/h, dok je zadnji krug brzina bila 20,2 km/h.

(Foto: Konjički klub Istra)(Foto: Konjički klub Istra)

Ovim nastupom najtrofejniji hrvatski jahač, ujedno i šesterostruki državni prvak Stefano stekao je kvalifikacije za nadolazeće svjetsko prvenstvo u rujnu.

Na utakmici CEI1*100 km, kao trening utakmici, sudjelovali su Barbara Šošić i grlo Qadir. Barbara Šošić i grlo Qadir već imaju ostvarene kvalifikacije za svjetsko prvenstvo.

Nakon višegodišnjeg stjecanja uvjeta, nakon 18 godina daljinskog jahanja u našoj zemlji Hrvatska po prvi put ima tim od tri jahača koji čine reprezentaciju na svjetskom prvenstvu.

(Foto: Konjički klub Istra)(Foto: Konjički klub Istra)

Sada se skupljaju bodovi koji se zbrajaju i ukupni bodovi činit će plasman ekipe, a do sada su nastupi hrvatskih natjecatelja bili pojedinačni. Tim čine dva jahača iz KK Istra, Barbara i Stefano, zajedno s jahačem Ivanom Vodogažcem iz KK Vinia iz Bjelovara.

Svjetsko prvenstvo održat će se od 7.9. do 10.9.2024. u Monpazier-u (Francuska) na utakmici duljine 160 km kroz 6 krugova.

Konjima sada slijedi odmor prije ponovnog početka priprema za svjetsko prvenstvo, a jahači su spremni za nadolazeći Croatia Cup u Gradecu.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini