ČESTITKE!

Novigrađanin Giovanni Cernogoraz europski prvak u trapu

| Autor: Hina
Giovanni Cernogoraz (Arhiva Glasa Istre)

Giovanni Cernogoraz (Arhiva Glasa Istre)


Hrvatski strijelac Giovanni Cernogoraz (40) po drugi je put u karijeri osvojio naslov europskog prvaka u trapu na EP u Osijeku i to mjesec dana nakon što je postao svjetski prvak u toj disciplini.

Cernogoraz, koji je prvi naslov europskog prvaka osvojio 2012. godine u Larnaki, a iste je te godine ostvario i najveći uspjeh u karijeri postavši olimpijski pobjednik u Londonu, briljirao je u finalu u kojem je pogodio 48 od 50 meta.

Jedina dva promašaja u finalu Cernogoraz je imao u prvih devt pucnjeva da bi zatim pogodio čak 41 put zaredom, ali to je bilo i potrebno za zlato jer je srebrni Talijan Mauro De Filippis imao 47 pogodaka. De Filippis i Cernogoraz bili su poravnati sve do 49. mete kada je Talijan promašio i otvorio Cernogorzu priliku za osvajanje zlata. No, niti tu nije bio kraj drami, jer je stroj za izbacivanje meta čak tri puta zaredom zablokirao, ali Cernogoraz je ostao koncentriran i pogodio za prednost, a zatim je bio precizan i u posljednjoj seriji.

Finale su i nače obilježili tehnički problemi, u nekoliko je navrata bilo i prekidano, a dogodilo se više od 60 puta da meta nije izašla na vrijeme.

Broncu je sa 33 pogotka osvojio Francuz Sebastian Guerrero koji je bio stopostotan u kvalifikacijama.

Prije mjesec dana Cernogoraz je stigao do svjetskog zlata u Bakuu.

U finale u Osijeku Cernogoraz je ušao kao šesti iz kvalifikacija u kojima je pogodio  122 mete. Sjajan je u kvalifikacijama bio Francuz Sebastian Guerrero koji je imao svih 125 pogodaka, po 124 pogotka imali su Talijani Mauro De Filippis i Giovanni Pellielo, a u finalu će još sudjelovati Talijan Massimo Fabbrizi i Francuz Clement Bourgue sa po 123 pogotka.

Anton Glasnović je završio na osmom mjestu sa 121 pogotkom, dok je Josip Glasnović ostao 49. sa 117 pogodaka.

 

REZULTATI FINALA:
1. Giovanni Cernogoraz (Hrv)  48
2. Mauro De Filippis (Ita)   47
3. Sebastian Guerrero (Fra)  33
4. Massimo Fabbrizi (Ita)   30
5. Giovanni Pellielo (Ita)   23
6. Clement Bourgue (Fra)    20

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater