ZUERICH

Infantino podržao Viniciusa i osudio rasizam

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Gianni Infantino, predsjednik Međunarodne nogometne organizacije (FIFA) podržao je nogometaša madridskog Reala Vinicusa Juniora te je osudio novi čin rasizma prema ovom brazilskom reprezentativcu.

„Izražavam potpunu solidarnost s Viniciusom. U nogometu ni u društvu nema mjesta rasizmu, a FIFA čvrsto stoji uz sve igrače koji se nađu u takvoj situaciji“, poručio je Infantino.

Vinicius se susreo s novim rasističkim napadima na gostovanju Real Madrida kod Valencije, tijekom vikenda, što je bio samo nastavak neugodnih situacija u kojima se ovaj Brazilac učestalo nalazi tijekom aktualne sezone. Brojni huligani drugih španjolskih prvoligaša također su ranije rasistički napadali Viniciusa Juniora.

„Volio bih da se u tim trenucima poštuje FIFA-in protokol. Prvo zaustavite utakmicu. Potom nogometaši napuštaju travnjak, a glavni spiker na stadionu objavljuje da će utakmica biti prekinuta ukoliko se rasistički napadi nastave. Utakmica se tada nastavlja i ako se napadi ponove sudac i definitivno prekida susret, a tri boda se pripisuju suparničkoj momčadi“, dodao je Infantino.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater