MALLORCA

Zbog rasizma dobio trogodišnju zabranu članstva

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Navijač Mallorce kažnjen je oduzimanjem članstva na tri godine nakon što je utvrđeno da je na rasnoj osnovi vrijeđao Vinicus Juniora, nogometaša madridskog Reala i Samuela Chukwuezea, igrača Villarreala.

Tog 20-godišnjeg navijača identificirali su članovi klupskog osiguranja, a dotični je na dvije različite utakmice njegovog kluba, protiv Reala i Villarreala, pogrdnim imenima nazivao spomenute nogometaše.

Španjolska komisija za borbu protiv nasilja i rasizma već je predložila kaznu za ovog navijača. U pitanju je novčana kazna od 4000 eura te jednogodišnja zabrana pristupa stadionima.

U posljednje vrijeme brazilski nogometaš Reala Vinicius Junior u epicentru je svih rasnih napada pa je tako Valladolid već kaznio dvanaest svojih navijača oduzimanjem sezonskih ulaznica nakon vrijeđanja Viniciusa Jr.

Prepoznavanje počinitelja i kažnjavanje obavljeno je u još nekim slučajevima rasnog vrijeđanja u španjolskom nogometu, ali još se traga za navijačima Atletica koji su prije gradskog derbija protiv Reala na jedan od madridskih mostova objesili lutku s likom Viniciusa.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of