žele ih prevesti "žedne preko vode"

Bivši igrač Istre 1961 preselio u Bundesligu. Puljanima pripada dio od 3 milijuna eura odštete što Osijek izbjegava platiti

| Autor: Glas Istre
 Einar Galilea i Dion Drena Beljo (foto: Marko Mrkonjić / CROPIX)

Einar Galilea i Dion Drena Beljo (foto: Marko Mrkonjić / CROPIX)


U Istri su dobili informaciju da je Osijek naplatio glavni dio odštete za Diona Drenu Belja, koji je ovoga siječnja preselio u redove njemačkog bundesligaša Augsburga. Od tih tri milijuna eura 10% pripada pulskom prvoligašu, koji je u prošloj sezoni omogućio Belji da ostvari veliki nogometni iskorak.

Kako doznajemo, Osijek je i prije prodaje pokušao kompenzirati taj postotak predlažući "zeleno-žutima" neke igrače. Slično su u neformalnim razgovorima predlagali i nakon što je Beljo potpisao za Augsburg, no vlasnici Istre 1961 iz Vitorije ne žele ni čuti za takve opcije. Oni su na Osijek već dovoljno kivni jer nisu podmirili odštetu za argentinskog centarfora Ramona Miereza, zbog čega su ih prijavili Fifi, prenosi Jutarnji list

Istra će tražiti originalni ugovor za Beljin transfer kako bi temeljem istoga mogli ispostaviti fakturu Osječanima, ali najavljuju da će tražiti postotak i za bonuse koji se po njima smatraju dijelom ukupne odštete za igrača. Ne treba ni spominjati da Osječani misle suprotno.

S obzirom na to da Osijek ima podosta dugovanja (Fifa je blokirala ulazne transfere klubu), čini se da će Istra 1961 svoja potraživanja prije ostvariti kroz arbitražne postupke nego u poslovnom pozitivnom dogovoru s Osijekom.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini