ISTRu 1961 DANAS  igra U OSIJEKU 

Za Puljane prvenstvo tek sad počinje



Najbolje to ocrtavaju suparnički treneri. "Istra 1961? Ne znam što očekivati, kad ne poznajem njihove igrače." Taj je odgovor na pitanje o suparniku iz Pule uoči susreta zajednički i trenerima Slaven Belupa i Dinama koji su u prva dva kola igrali protiv Puljana, ali i strategu Osijeka Zoranu Zekiću čija će se momčad danas sučeliti Istri 1961. Doista, nije po tom pitanju lako ni navijačima "zeleno-žutih", jer momčad koju trenira Manolo Marquez se još uvijek popunjava, a različite postave u prva dva kola sugeriraju i da udarnih jedanaest i dalje nije definirano. Što i ne iznenađuje, jer pulski je klub i dalje u potrazi za vlastitim identitetom, a na ruku mu svakako nije išao niti kasniji početak priprema i nedovoljan broj pripremnih utakmica. Spomenuo je to i sam trener Marquez uoči jučerašnjeg polaska za Osijek gdje će "zeleno-žuti" danas s početkom u 18.30 sati igrati susret 3. kola Prve HNL protiv dosad stopostotnih Osječana.

- Mi smo tek sad na kraju priprema i tek sad za nas zapravo počinje prvenstvo - jasan je bio trener Istre 1961.

Pohvale Osijeku

I odmah se okrenuo današnjem suparniku o kojem je očito prikupio dosta informacija.

- Očekuje nas iznimno teška utakmica protiv kluba koji je ranije od ostalih krenuo s pripremama zbog nastupa u Europskoj ligi, što znači da su ovog trenutka sigurno ispred nas po pitanju forme. Prvenstvo su otvorili s dvije domaće pobjede, pri čemu treba istaknuti onu veliku 4:1 protiv Hajduka u prvom kolu. Ovo će im biti treća uzastopna utakmica pred njihovim navijačima i nastojat će doći i do treće pobjede. Imaju kontinuitet u radu i igračkom kadru, bez obzira na to što su prodali svog kapetana Barišića u Glasgow. Pa i sam taj transfer sugerira da je to klub koji dobro radi - rekao je trener Marquez.

Pulskom je klubu to drugo gostovanje sezone, na prvom se u Maksimiru nisu dobro proveli. Dinamo je, očekivano, bio prevelik zalogaj za mladu i nedovoljno uigranu pulsku momčad. Kojoj su navijači najviše zamjerali nedovoljnu napadačku moć protiv "modrih".

- Nije nama protiv Dinama bio problem što nismo nastojali napadati, baš obratno. Htjeli smo, ali nam kvalitetan suparnik to nije dozvolio. Baš protiv nas je trener Bjelica izveo najjaču postavu, onu s kojom je potom i u Ligi prvaka pokazao kolika je njihova snaga. U ostala dva susreta Prve HNL nastupio je s bitno drugačijim sastavom. (PIŠE Roberto CAR)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter