KOLKATA

Šah: Slom Šahrijara Mamedjarova

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Odigravanjem nova 3 kola u indijskom gradu Kolkati nastavljen je veliki kombinirani indijski šahovski turnir „Tata Steel Chess India Rapid & Blitz“ na kojem sudjeluju ponajbolji svjetski šahisti i šahistkinje.

Drugog dana natjecanja u rapidu (ubrzanom tempu od 15 minuta za cijelu partiju i dodatkom od 10 sekundi poslije svakog poteza) u muškoj konkurenciji vodeći Azerbajdžanac Šahrijar Mamedjarov je nakon 3 uzastopne pobjede doživio slom i drugog dana pretrpio dva poraza.

Najprije je izgubio od petog igrača sa svjetske rangliste Amerikanca Hikarua Nakamure, a onda i od Indijca Arjuna Erigaisija i sa prvog pao na treće mjesto. Na čelnu poziciju probio se Indijac Sarin Nihal sa 4,5 boda, a Amerikanac Wesley So i dalje je pri dnu ljestvice.

U ženskoj konkurenciji vodeći položaj sačuvala je Gruzijka Nana Dzagnidze, koja je drugog dana remizirala sve tri partije.

Poredak nakon 6. kola u muškoj konkurenciji: Nihal 4,5 boda, Erigaisi i Mamedjarov po 3,5, Nakamura, Gukesh, Vidit i Maghsoodloo po 3, So i Abdusattorov po 2,5, Sethumaran 1,5 bod.

Poredak nakon 6. kola u ženskoj konkurenciji: Dzagnidze 4,5 boda, Koneru, Ušenina, Muzičuk M. i Vaishali po 4, Harika 3,5, Muzičuk A. 2, Kiolbasa i Vantika po 1,5, Savitha 1 bod.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom