NAJNOVIJEISTRA 1961

KRALJEVSTVO ZA STRIJELCA Pokušaj s Antonijom Ivančićem kao lažnom devetkom nije urodio plodom u Varaždinu "Ništa što smo planirali nismo uspjeli provesti u djelo"

| Autor: Ivica CEROVAC

Događaju nam se lančane greške, jedna za drugom, za koje nam nitko nije kriv osim nas samih. Doslovno smo se nudili Varaždinu, evo zabijte nam taj gol i pobijedite nas, a ako već ne možete iz jedne naše greške, spojit ćemo ih tri-četiri, nema problema, slikovit je Antonio Ivančić

 

 Kraljevstvo za strijelca. Misao je s kojom se budi i odlazi na počinak Ivan Prelec, trener Istre 1961, koji pod paskom ima četvoricu igrača što pokrivaju poziciju centralnog napadača. No, papir je jedno, a stvarnost nešto sasvim drugo i tako u trenutku kad mu je Fuentes ozlijeđen, Maganjić nespreman, Perić-Komšić u golgeterskoj krizi, a Laukžemis se nikako ne uklapa u koncepciju, najmlađi trener Prve HNL prisiljen "kemijati". Tako su Ivančiću dva pogotka, što ih je kolo ranije postigao u ogledu s Interom, u Varaždinu donijeli prekomandu iz vezne linije na poziciju "lažne devetke". Na žalost svih onih kojima je zeleno-žuta boja pri srcu, taj eksperiment nije polučio rezultat. 

Svaki put isto

- Cilj nam je bio da svojim kretnjama izvučem njihove stopere, izađem kao da ću primiti loptu, a onda Ćuže i Gržan utrče iz drugog plana i ubace se iza obrane. Uvježbavali smo to na treninzima, ali na žalost, ništa od toga što smo planirali, nismo uspjeli provesti u djelo. Zbog lošeg terena nismo uspijevali odigrati precizan pas i samim tim, sve je palo u vodu, rekao je Antonio Ivančić. - Nisam vidio gori teren u Prvoj HNL te nije ni čudno što je Dinamo izgubio u Varaždinu. Na onako suhom terenu, i još uz jak vjetar koji je puhao, to nije bilo moguće. Lopta je toliko odskakala da je bilo nemoguće nešto suvislo odigrati i kad god bi nešto pokušavali napraviti kroz igru, pogriješili bi. Utakmica je bila negledljiva, za što su u prvom redu krivi loši uvjeti i ako se nešto uskoro ne popravi, neće se gledatelji ove sezone u Varaždinu nagledati lijepog nogometa.

Na stranu činjenica što Varaždin u ovom trenutku ima najgori travnjak u Prvoj HNL, u pulskim su redovima svjesni da im on ne može biti opravdanje za predstavu koju su pružili i poraz koji je stigao kao posljedica njihovog blijedog izdanja.

- Prvi put ove sezone smo u potpunosti podbacili što se tiče igre. Na svim prijašnjim utakmicama, bez obzira kako su one završile, moglo se vidjeti nešto. Pokušavali smo igrati, bilo je tu akcija na kojima se vidio trenerov potpis i ono što smo uvježbavali na treninzima, dok ovom prilikom s naše strane nije bilo igre, svjestan je Ivančić. - S druge strane, još smo jednom pokazali da ne znamo prepoznati neke stvari te stalno ponavljamo iste pogreške. Imamo 0:0 s direktnim suparnikom na njegovom terenu i ako već ne možemo stići do pobjede, niti bod nije loš. No, kakve mi golove primamo, to nitko ne prima. Svaki put isto, očigledno to više nije slučajno. Događaju nam se lančane greške, jedna za drugom, za koje nam nitko nije kriv osim nas samih. Doslovno smo se nudili Varaždinu, evo zabijte nam taj gol i pobijedite nas, a ako već ne možete iz jedne naše greške, spojit ćemo ih tri-četiri, nema problema. Tako mi je izgledala akcija kod njihovog pogotka u kojoj smo mi išli iz greške u grešku, a Benko je pet minuta stajao na drugoj stativi, čekao i na kraju dočekao loptu da je pošalje u prazan gol.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU
Podijeli: Facebook Twiter
Više iz rubrike

Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater
Webcams provided by webcams.travel add a webcam