NOVE ZGRADE ZA HITNU

Župan Miletić poručio gradonačelnicima: Osigurajte zemljišta za gradnju objekata hitne medicinske pomoći

Snimio Duško Marušić ČIČI

Snimio Duško Marušić ČIČI


Na današnjoj 7. Koordinaciji župana Borisa Miletića i istarskih gradonačelnika, kojoj su prisustvovali i zamjenik župana Tulio Demetlika te zamjenica župana Jessica Acquavita bilo je govora o sustavu hitne medicinske pomoći i razvoju poslovnih zona u Istarskoj županiji, kao i o nedavnim obilnim padalina koji su na sjeveru Istre stvorili veću financijsku štetu.

Na početku je održano izlaganje pročelnice za zdravstvo i socijalnu skrb Gordane Antić o projektu izgradnje objekata hitne medicinske pomoći na području Istarske županije.

Župan Miletić je pozvao okupljene gradonačelnike da se odazovu ovom prijedlogu te da iznađu potrebno građevinsko zemljište veličine minimalno 2000 m² , u blizini prometnica, na kojem bi se takvi objekti mogli graditi.

Sljedeću je prezentaciju pod nazivom „Izrada Plana razvoja poslovnih zona u Istarskoj županiji“, održao pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo Duško Kišberi, a čiji je cilj osigurati odgovarajuću strategijsku i plansku podlogu za daljnji razvoj poslovnih zona u Istarskoj županiji za razdoblje do 2030. godini.

Pod točkom razno prisutni su se dotakli velikih količina padalina koje su zahvatile sjevernu Istru izazvavši veću financijsku štetu. Župan Miletić je istaknuo kako treba više pažnje usmjeriti čišćenju odvodnje javnih kanala.

„Nulti korak koji sada predstoji je utvrditi i prikupiti sve podatke o financijskoj šteti, kako bi se čim prije pokrenuo postupak proglašenja elementarne nepogode“, rekao je župan.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom