ONEČIŠĆENJE

Zbog povišenih vrijednosti lebdećih čestica na Kaštijunu Zavod za javno zdravstvo ipak IZDAO PREPORUKU ZA OSJETLJIVE SKUPINE GRAĐANA 

| Autor: Chiara BILIĆ
Arhiva

Zavod za javno zdravstvo Istarske županije ipak je izdao preporuku za osjetljive skupine građana vezano za lošu kvalitetu zraka izmjerenu na Kaštijunu.

Nakon što smo insistirali da potvrde da zdravlje građana nije ugroženo zbog povišenih vrijednosti lebdećih čestica izmjerenih jutros, ali i prethodnih dana, na mjernoj postaji Kaštijun, iz Zavoda odgovaraju kako smatraju da zrak u okolici Kaštjuna neće prouzročiti štetu zdravlju građana, ali svejedno preporučuju osjetljivim skupinama da ne borave na otvorenom u blizini Kaštijuna.

- Vrijedi preporuka za osjetljive skupine građana, a to su osobe oboljele od kroničnih bolesti na razini dišnog i/ili srčano-krvožilnog sustava i osobe narušenog imunološkog odgovora. Kako bi prilagodili svoje dnevne aktivnosti trenutnom stanju kvalitete zraka izbjegavanje dugotrajne i intenzivne tjelesne aktivnosti na otvorenom zraku - područje okolice Kaštjuna, poručuju iz Zavoda.


Podijeli: Facebook Twiter
Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom