INVESTICIJA OD 11 MILIJUNA KUNA

Započinje rekonstrukcija Šišanske ceste: Napravit će jednostrani nogostup, javnu rasvjetu i oborinsku odvodnju. Prva faza bit će GOTOVA DO POČETKA TURISTIČKE SEZONE

| Autor: Glas Istre
Šišanska cesta

Šišanska cesta


Grad Pula realizira još jedan ključan infrastrukturni projekt od iznimne važnosti za građane grada Pule.

Za rekonstrukciju dijela Šišanske ceste s izgradnjom jednostranog nogostupa, javne rasvjete i oborinske odvodnje, nakon provedenog postupka javne nabave za izvođenje radova, s društvom Cesta sklopljen je okvirni sporazum u iznosu od 8.940.504,90 kuna bez PDV-a, odnosno 11.175.631,14 kuna s PDV-om.

Obuhvaća rekonstrukciju postojećeg kolnika na dionici Šišanske ceste u dužini od 670 metara, od priključka na postojeći nogostup u naselju Busoler do naselja Škatari s dva autobusna stajališta, izgradnju jednostranog nogostupa, oborinske odvodnje i javne rasvjete.

Temeljem okvirnog sporazuma radovi će se izvoditi u fazama, te je za prvu fazu sklopljen prvi ugovor na iznos od 3.320.000,00 kuna bez PDV-a odnosno 4.150.000,00 kuna sa PDV-om. Predmet prvog ugovora je izvođenje onih radova koji omogućavaju odvijanje prometa, s obzirom da se bliži početak turističke sezone, a to su radovi na izgradnji upojne građevine oborinskih voda te potporni zidovi uz prometnicu, koji se grade u cilju formiranja površine na kojoj će biti izgrađen nogostup. Ukupno rok izvođenja prema okvirnom sporazumu iznosi 150 dana.

Nakon izvođenja radova predviđenih prvim ugovorom, nastavak radova planiran je nakon turističke sezone.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini