Gala večerom na kojoj će kuhati vrhunski Michelinovi kuhari proslavit će uspješnu godinu

VILLA VULIN, JEDINI PULSKI HOTEL S PET ZVJEZDICA Vaso Vulin: U samo pet godina prešli smo nevjerojatan put! Od obiteljske vile do svjetske slave!

| Autor: Duška PALIBRK

Ovo je bila obiteljska kuća, a prije pet godina dobili smo pet zvjezdica, što je Ministarstvo turizma ove godine ponovno potvrdilo. Definitivno smo najtrofejniji mali hotel na svijetu, dobili smo nagrade na svim kontinentima, kaže vlasnik Vaso Vulin

 

 Ljubica Komlenić bivša je trenerica i prvi stranac u povijesti koji je trenirao nacionalni talijanski kulinarski tim. Michelinova je koordinatorica za Italiju gdje radi s 200 od ukupno 366 talijanskih kuhara s Michelinovim zvjezdicama i sa stotinu top-slastičara s talijanske Akademije za slastičare. Jedina je gastro-sutkinja u svijetu s najvišom, A kategorijom, a sastavlja jelovnike i svjetskim sportašima, među ostalima teniskom prvaku Novaku Đokoviću i Clarensu Seedorfu, slavnom surinamsko-nizozemskom nogometašu, jedno vrijeme treneru velikog Milana.

Gospođa Komlenić u Hrvatskoj je prvi put, a doveo ju je Vaso Vulin, kako veli, njegov entuzijazam i zainteresiranost za razvoj gastronomije u svijetu. U Villi Vulin u Puli, prvom hrvatskom boutique hotelu s pet zvjezdica, 30. kolovoza pripremit će gala-večeru za 60 gostiju, a tema je "Chefovi za život".

 Kuhari za život

 - Prvi put gostujemo u Hrvatskoj i prvi put sa mnom kuha - znači u četiri ruke - gospodin Fausto Arrighi koji je bio direktor Michelina punih 35 godina. Zajedno ćemo pripremati jelovnik, a bit će tu i Nataša Marković, slastičarka Novaka Đokovića, Annamaria Farina, Michelinova inspektorica, i Diego Toscani, poznati talijanski biznismen koji u svom timu ima jako puno Michelinovih chefova i zajedno radimo mnogo evenata u Italiji. Dolazi nam i poznati specijalist vaskularne kirurgije dr. Zoran Novaković jer je tema večeri važnost hrane za zdravlje ljudi. Mi pripremamo hranu uz pomoć nove tehnologije i uglavnom ne koristimo dodatnu masnoću prilikom obrade namirnica. Sada već kuhamo i uz pomoć ultrazvuka, ističe Ljubica Komlenić.

Jelovnik za predstojeću gala-večeru u Villi Vulin bazirat će na lokalnim namirnicama jer je cilj Michelina, veli, nula kilometara od polja do stola. "Sve namirnice trebaju biti od malih proizvođača, visoke kvalitete, a zadatak kuhara je sačuvati te namirnice i istaknuti njihove okuse. Prvo ćemo obići male proizvođače u okolici i na osnovu toga sastaviti jelovnik. Na moru smo i odatle će dolaziti glavni sastojak svih tanjura, ali uz to, želimo istaknuti i lokalne male proizvođače. Za razvoj gastronomije jako je bitno širenje i prenošenje kulinarske kulture i znanja, posebno na mlade ljude koji imaju želju postati veliki chefovi. Problem su škole pa prvo treba instruirati profesore. Za svaki uspjeh bitno je iskustvo i disciplina. Disciplina i rad su presudni, ističe Michelinova koordinatorica za Italiju.

Večerom u izvedbi vrhunskih Michelinovih chefova, svjetskih prvaka, Vaso Vulin želi okruniti godinu u kojoj je njegov hotel i restoran s bogatom vinotekom osvojio čitav niz međunarodnih nagrada. Nikad toliko.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU
Podijeli: Facebook Twiter
Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater