NAJNOVIJE


INVESTICIJE 2019.

VALAMAR ULAŽE MILIJUNE U LUKSUZ Funtana dobiva ekskluzivni kamp s pet zvjezdica, PRVI TAKAV U HRVATSKOJ


Najveća hrvatska turistička kompanija, porečka Valamar Riviera, iduće godine će uložiti čak 793 milijuna kuna, odnosno preko 100 milijuna eura. Time će zaokružiti trogodišnji investicijski ciklus vrijedan više od 2 milijarde kuna.

Najatraktivnije ulaganje je ono u kamp Istra u Funtani koji će iduće sezone postati prvi veliki kamp s pet zvjezdica u Hrvatskoj. Za naš list iz Valamara otkrivaju konkretne planove i što će sve sadržavati novi luksuzni smještajni kapaciteti, te kako će se to u konačnici odraziti na podizanje ljestvice destinacija.

Željka Bolfan, specijalist korporativnih komunikacija u Valamaru, pojašnjava da je kamp Istra dosad nosio dvije zvjezdice, a ove jeseni ušao je u drugu fazu investicije u okviru koje će se repozicionirati u vrhunsko kamping ljetovalište pod nazivom Istra Premium Camping Resort.

Odlična usluga

U sklopu tog luksuznog kamping kompleksa nalazit će se veliki obiteljski vodeni park Aquamar koji će se protezati na 1.000 četvornih metara vodene površine s čitavim nizom tobogana i vodenih atrakcija. Posjetiteljima će na raspolaganju biti i velika dvorana s kinom, pozornicom, dječjim klubovima i igraonicama te Super Maro programima za djecu.

- Kamp će sadržavati jednu od najljepše uređenih Valamar plaža s pogledom na stari grad Vrsar, vlastitu "piazzu", restorane, barove, sportsko-rekreacijsku zonu. Tu su i Terra Magica adventure mini golf s 18 rupa, brojna dječja igrališta, kao i glamping šatori te luksuzne mobilne kućice s privatnim bazenima. Repozicioniranje proizvoda prema ponudi više dodane vrijednosti u segmentu kamping ponude dio je strategije razvoja i investicija u Valamaru. Istra Premium Camping Resort bit će ljetovalište najviše razine s bogatom ponudom i odličnom uslugom, istaknula je Bolfan.

Marea i Borik

U planu je i otvaranje luksuznog obiteljskog hotela Valamar Collection Marea Suites s pet zvijezdica u Poreču. Bolfan ističe kako je Valamar ove jeseni započeo i s radovima na novom hotelu u predjelu Borik u Poreču. Taj će se hotel naći na mjestu Pinia Sunny Residencea.

- Ovaj novoizgrađeni hotel će sezonu 2019. godine dočekati sa sadržajima na razini 5 zvjezdica, čime Valamar nastavlja razvijati zonu Borik kroz smještaj i ponudu više dodane vrijednosti te ovom investicijom planira otvoriti i 100 novih radnih mjesta. Taj budući reprezentativni hotel dizajniran je za obitelji s djecom te će se ovom investicijom proširiti ponuda obiteljskog odmora u Poreču. Gosti će moći uživati u vrhunskoj usluzi, luksuznim suiteovima veličine od 32 do 56 četvornih metara s pogledom na more, atraktivnim bazenima koji se prostiru na više od 200 kvadrata. Tu su i pješčana plaža Val Marea, restorani, sportski sadržaji…, kaže Bolfan, dodavši da je u planu i nastavak značajnih ulaganja u smještaj za sezonske zaposlenike u skladu sa strateškim ciljevima Valamara.

U tvrtki najavljuju i razvoj brojnih drugih dodatnih sadržaja i uslužnih koncepata u ostalim kampovima, hotelima i ljetovalištima. Bolfan kaže da su investicijski projekti u idućoj godini fokusirani na repozicioniranje portfelja prema ponudi i uslugama visoke dodane vrijednosti. Među ostalim, radit će se na daljnjem razvoju smještaja, proizvoda i usluga u Lanterna Premium Camping Resortu i Ježevac Premium Camping Resortu.

Rab i Makarska

Intenzivni investicijski ciklus planiran je iduće godine i na otoku Rabu u ukupnoj vrijednosti od 140 milijuna kuna. U hotelima Makarska, koje je Valamar preuzeo ove godine, također je u planu ulaganje u kvalitetu i sadržaje. Valamar nastavlja i s ulaganjima u projekte energetske učinkovitosti, projekte inovacije i digitalizacije, plaže u svojim destinacijama te investicijsko održavanje.

- Strategija razvoja proizvoda i sadržaja definira ambiciozne planove inovativnog unapređenja Valamar programa s potpisom s fokusom na upscale i premium dio portfelja, kako u segmentu hotela i ljetovališta, tako i u segmentu kampinga. Razvoj Valamarovih servisnih koncepata predstavlja kontinuirani proces koji će iz godine u godinu biti usmjeren tome da ponuda bude usklađena s najaktualnijim tržišnim zahtjevima, a prvenstveno zahtjevima i očekivanjima gostiju.

Predsjednik Uprave Valamar Riviere Željko Kukurin istaknuo je da je uspješan rast poslovanja rezultat strategije ulaganja u podizanje kvalitete proizvoda, djelatnika i destinacije na odgovoran i održiv način.

- Valamar će u narednom razdoblju definirati ciljeve i strateške inicijative do 2022. godine, s naglaskom na daljnja ulaganja u razvoj turističkog portfelja, destinacije i djelatnike, rekao je Kukurin. (Danijela BAŠIĆ-PALKOVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter
Više iz rubrike

Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Aquarium − ndash; Fort Verudela
Pula: Aquarium − ndash; Fort Verudela
Webcams provided by webcams.travel add a webcam