AUDIO VIZIUALNA VEČER

UVERTIRA U LJETNA DOGAĐANJA: Dražesni glazbeno vizualni svibanjski pupoljci

| Autor: Lara BAGAR
Snimio Danilo MEMEDOVIĆ

Topla svibanjska noć, onako ugodna kakvu Puljani najviše vole nakon zimske praznine i ljetne histerije bila je idealna za dugonajavljivani audio vizualni događaj ispred Augustovog hrama - Kozmodrum + OBLIK 3 koju je već drugu godinu za redom organizirao domaći elektronski kolektiv Music After Dinner.

 
 

Prvotno planiran za Dan Grada Pule zbog vremenskim neprilika bio je odgođen za subotu, a tajming je bio pravi iz razloga jer je grad već ugodno popunjen turistima kojima je ovakav događaj uvijek zanimljiv. Puljani su, doduše, uz već tradicionalne Vizualije već navikli na slične manifestacije u punom većem obliku, tako da je ovo bio lagana ugodna downtempo uvertira u frenetičnu ljetnu sezonu - svojevrsni dražesni glazbeno vizualni svibanjski pupoljci.

Glazbeno putovanje večeri započeo je Borut Cvajner iskusni domaći vrtitelj vinila, dok su u smiraj dana Augustov hram oživjele svjetlosne instalacije multidisciplinarng umjetnika Damjana Šporičića (OBLIK 3) te podarili novi oblik antičkom hramu i   atmosferično stvorili idealnu podlogu za Kozmodrum. Zanimljiva skupina jazz glazbenika na najljepši pulski Trg donijela je novi stil koji oni nazivaju Organic dance Music. Live act ove peteročlane renomirane skupine lagano je u fusionu elektronike i jazza vozio posjetitelje na Forumu i stvorio ugođaj velikog dnevnog boravka u kojem se oveće društvo družilo uz finu glazbu i dobro piće. Da, baš je tako izgledao Forum, kao lijepi dnevni boravak sa nenametljivom ugodnom glazbom i ugodnom rasvjetom iliti dizajnertskom lampom (u ovom slučaju Augustov hram) koji je stvara tu ugodnu atmosferu idealnu za druženje do kasno u noć. I bi tako.


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater