Ususret Danu darivatelja krvi:

PRIJEM ZA JUBILARCE: Hvala vam svima za "rijeku" krvi koju zajednički dajete

| Autor: Ružica KORACA
(Duško MARUŠIĆ ČIČI)

(Duško MARUŠIĆ ČIČI)


Za 100 darivanja krvi Zlatko Bašlin, Igor Kontošić, Esnaf Novljaković, Robert Savić i Bosiljko Tadić. Priznanje za najveći broj od 125 velikodušnih darivanja krvi primio je Kemal Šabić * Za 75 darivanja krvi pohvaljeni su Alen Kršulj i Zoran Moravac

Ususret Danu darivatelja krvi koji se svake godine obilježava 25. listopada, danas ujutro je u prostorijama Zajednice Talijana Pula - Circolo, zamjenica gradonačelnika Elena Puh Belci primila jubilarne darivatelje krvi. Ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Jasna Vekić, predsjednica GDCK-a Lorena Lorenzin Stefanović i voditeljica zdravstvenih programa GDCK-a Helena Vidović zahvalile su se i uručile jubilarnim darivateljima krvi priznanja za 50, 75, 100 i 125 donacija krvi.

Jubilarni darivatelji krvi i krvne plazme za 50 darivanja su Jure Bedalov, Dorijano Bubić, Mauro Burić, Zlatko Cetina, Mirko Drageljević, Mile Juričić, Alen Kalister, Davor Maksić, Milorad Miškić, Milomir Petrović, Ognjen Rogošić, Ivan Sabo, Tomislav Sučić, Milisav Zarić, Jasmin Zukanović i Tomislav Zule. Za 75 darivanja krvi pohvaljeni su Alen Kršulj i Zoran Moravac, a za 100 darivanja krvi Zlatko Bašlin, Igor Kontošić, Esnaf Novljaković, Robert Savić i Bosiljko Tadić. Priznanje za najveći broj od 125 velikodušnih darivanja krvi primio je Kemal Šabić.

 - Mislim da ni građani ni darivatelji nisu svjesni koliko veliku stvar činimo. Ne postoji zamjena za krv, ne postoji druga tekućina koja bi čovjeku na bolničkom stolu spasila život. Hvala vam svima za "rijeku" krvi koju zajednički dajete. Želim da i dalje darujete krv, prvenstveno jer to znači da ste zdravi, poručila je darivateljima Jasna Vekić, ravnateljica pulskog Crvenog križa. Dogradonačelnica Puh Belci zahvalila se Crvenom križu što unatoč epidemiji nisu odustali od okupljanja i dodjeljivanja priznanja darivateljima krvi.

- Želimo poslati poruku onima koji se još nisu odlučili da se obrate na prava mjesta, a to je naš Crveni križ i Odjel za transfuziologiju Opće bolnice Pula i da učine nešto plemenito za sebe i za svoje bližnje. Svatko od nas tko je zdrav imao bi dužnost i odgovornost da doprinosi zdravlju naše zajednice - oko nas imamo našu djecu, starije i prijatelje kojima će možda biti potrebna doza krvi, kazala je Puh Belci.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of